Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
IkarovPierre FabreGeo NutritionUnimed PharmaEos UsaDr. FörsterPopRene FurtererРоза ИмпексBarleans OrganicEsiVichyPurelogicol

Кратък информационен наръчник за красива коса

Препоръчваме ви:

Вижте решения на някои от най-разпространените проблеми, които жените имат с косите си. Експерти съветват как да се грижите за своята проблемна коса.

Косата ми е суха и твърда

Какви са вашите грешки: Косата ви е дехидратирана. Обикновено за това са виновни процедури с бои, преси за коса и горещата струя на сешоара. Силното и редовно изрусяване изсушава косата, особено ако стоите много на слънце и се боядисвате всеки месец. Всички тези неща разтварят кутикулите на косъма и отнемат лъскавината и хидратацията.

Как да излекувате косата: Необходимо е да запечатате влагата в космите и да се опитате да редуцирате факторите, които я изсушават прекомерно. Ако използвате преса и горещ сешоар е добре да нанесете върху косата предпазващ продукт, а след всяко измиване на косите да поставяте балсам или маска. Ако не боядисвате косата си можете да използвате горещи масла за подхранване. Заложете на продукти със състав протеини и копринени аминокиселини. Ако изрусявате косата си, можете да започнете да използвате малко по-тъмна разцветка, за да редуцирате вредата.

Не мога да оформя прическа от тънката си и необуздана коса

Какви са вашите грешки: С времето хормоналните промени изтъняват косата и могат да намалят броя на космите по скалпа, а това се отразява на прическата. Ако редовно захващате косата си на конска опашка и я дърпате силно, изпъвате я и натоварвате скалпа, това може да утежни проблемите. Горещите приспособления за оформяне на прическа и агресивните бои са други фактори.

Как да излекувате косата: Вместо маша или преса за изправяне и накъдряне на косите използвайте ролки. Макар да отнемат повече време, те щадят косата. Ако косата ви е мазна, почиствайте я по-често и масажирайте с шампоан скалпа, за да може кожата да диша. Можете да използвате тоник за коса с билки, които ускоряват растежа и подхранват. Избягвайте да поставяте много от продукти за коса, които съдържат силикони, тъй като те утежняват косите.

Косата ми се сплесква

Какви са вашите грешки: Когато измиете косата си, тя е обемна и бухнала, но до вечерта се сплесква в горната си част. Обикновено фактор за това са недоброто изплакване на използвания шампоан, твърде много балсам, изсушаване на косите в посока надолу, вместо нагоре. Понякога твърде много стилизиращи продукти могат да сплескат косите.

Как да излекувате косата: Трябва да използвате правилните продукти, в правилното количество и по правилния начин. Грижата започва още под душа – използвайте съвсем малко количество от шампоана, разтрийте го в ръцете си и го втрийте с масажиращо движение в косата. Изплакнете много обилно с чиста вода. концентрирайте балсама основно в краищата на косите и разрешете с широк дървен гребен. Нанесете спрей за обем и изсушете косата с главата напред или от корените в посока на краищата на косите. Използвайте съвсем малко стилизанти.

Косата ми се накъсва и крайчетата се цепят


Какви са вашите грешки: Цъфтящите крайчета обикновено не могат да се излекуват, а само да се поправят за определено време. Те трябва да се отрежат, а превенцията е основен фактор. Горещите маши и сешоари, агресивните бои, слънцето – всичко това изсушава косата и я прави безжизнена.

Как да излекувате косата: Основен начин да предпазите косата от нацепване е да нанасяте маски за подхранване и балсами за суха коса. Нанесете балсама основно върху крайчетата, за да попие жадната коса влагата. Тези продукти са създадени за превенция на тези проблеми, а не за оправяне на нацепените космени повърхности. Подрязвайте редовно косите си с по сантиметър, за да поддържате вида им. Използвайте за подхранване и овлажняване горещи масла и нанасяйте по крайчетата серуми на базата на силикон.

Косата ми няма лъскавина

Какви са вашите грешки: Лъскавината прави косите красиви и с жизнен вид. Слънцето матира косите, както и горещите преси и маши, боите, силните шампоани, които не са за вашия тип коси. Недоброто измиване с шампоан на стилизиращите помади и бързото изплакване с вода отнема лъскавината, тъй като част от продуктите остават върху космената повърхност и образуват матиращ слой.

Как да излекувате косата: Използвайте серуми за блясък, измивайте косите с мек шампоан и изплаквайте много добре след измиване. Опитвайте се да оставяте косата да изсъхва на въздух, когато е възможно. Използвайте вода с лимонов сок за изплакване след измиване на косите, тъй като киселината неутрализира действието на шампоана и затваря кутикулите на космите. Използвайте стилизанти по-рядко, а продуктите за подхранване избирайте със съдържание на подхранващи протеини.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!