8 полезни храни за невероятна коса

Препоръчваме ви:

Всички знаем колко е важна диетата за добрия външен вид. Ако мислите, че хубавият вид на косата ви се дължи само на употребата на подходящ шампоан и балсам, трябва да разберете, че има много други фактори, които оказват влияние. Вижте 8 вкусни и супер полезни храни за красива коса.

1. Батати
Бататите, сладки картофи, са много вкусни, а същевременно съдържат много витамини, калий и бета-каротин, който се използва от организма за производството на витамин А. Той предпазва косата от увреждане и стимулира производството на мазнини, които спомагат за това кожата на главата да не остане суха, така че да се образува пърхот.

2. Яйца
Яйцата за чудесен източник на протеини, но също така съдържат витамини и всичките 9 незаменими аминокиселини. Пробвайте за закуска сварени яйца или за обяд бъркани или на омлет.

3. Банани

Бананите съдържат важната съставка биотин, витамин В7, който е водноразтворим и е необходим за правилния растеж на косата и ноктите, и за тяхната здравина.

4. Боб
Обикновено тази храна не се асоциира с красивия външен вид. но всъщност тя е много полезна за вашата красота. Всички разновидности фасул, които решите да хапнете, са правилен избор, защото всички те съдържат белтъчни, желязо и цинк, които спомагат за оптималното здраве на косата и за нейния растеж.

5. Орехи
Орехите също съдържат биотин, но имат също витамин Е и високи дози на омега 3 киселини. Тези уникални ядки спомагат за защитата на косата от въздействието на околната среда, като предотвратяват косопада и избледняването на цвета й.

6. Сьомга

Сьомгата съдържа омега 3 мастни киселини, които са важна хранителна съставка за здрави коси, очи, сърце и ум. Рибата обаче не трябва да е пържена, защото губи ценни качества. Най-добре е да я изпичате или да я готвите на пара.

7. Кисело мляко
То е популярна здравословна закуска поради много причини. Съдържа много протеини и доза добри бактерии за храносмилателната система. Храната съдържа витамини D и В5. Киселото мляко подхранва отвътре фоликулите на космите и прави косите лъскави.

8. Тъмнозелени листни зеленчуци
Всички тъмнозелени листни зеленчуци, като къдраво зеле, спанак или броколи, съдържат витамини А и С. Те спомага за подържането на косата здрава и силна, и стимулират производството на себум, за да може кожата и косата да са хидратирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *