Издайническите характеристики на нездравословните диети

Заобиколени сме отвсякъде от предложения за спазване на диети, които обещават бързи резултати, но преди да започнем някоя от тях трябва да се запитаме дали те наистина са ефективни. Някои диети изглеждат добре на теория, но практическото им изпълнение е съвсем различна история. Ако се чудите дали определена диета би била ефективна, разгледайте предупредителните черти на лошата диета.

Бързо резултати
Една от предупредителните характеристики, която трябва да включи червената лампичка в главата ви, е обещанието, че ако спазвате диетата, ще постигнете бързо желаните резултати. Съмнителни са диети, които обещават отслабване, без да се налага да се потите с тренировки. Колкото пари да струва такъв съвет, трябва да сте наясно, че такова нещо няма как да сработи по здравословен начин.

Твърде много ограничения
Друг предупредителен знак е, когато диетата предлага много ограничаващ хранителен режим, независимо от каква храна или напитки се състои. Естествено здравословното хранене изисква определена дисциплина и ограничения, но много зависи как се ограничавате в храната. Ограничаването на определени храни по време на диетата може да стимулира апетита, което ще доведе до увеличаване на теглото след спирането на диетата.

Преработени храни

Няма как някоя диета да бъде ефективна, ако е съставена от готови за консумация храни. Освен това, ако се консумират основно предварително обработвани храни, не можете да се научите как да се приготвя здравословна храна и какво е полезно за вас.

Забранени хранителни групи
Ако диетата забранява консумацията на цяла група храни, по-добре обмислете дали да я започвате. Всеки организъм се нуждае от разумни порции от всички видове храни и премахването на определени съставки би довело до недостиг на хранителни вещества. Това може да доведе до странични ефекти, като раздразнителност, слабост или дори забавяне в обмяната на веществата.

Започване на диета, която е противоположна на начина ви на хранене

Започването на диета, която е точно обратна като черти от храненето ви преди това може да влоши текущото ви състояние. Човек трудно може да си представи как някой вегетарианец ще започне да спазва диета, която включва месо. Започнете с гъвкава диета, която е подобна на начина, по който се храните в текущия момент.

Диета, която включва покупка на много продукти
Една от продължаващите тенденции в диетите е свързана със закупуването на хапчета. Някои от тях наистина могат да бъдат полезни и да спомогнат за отслабване. Но имайте предвид, че не можете да разчитате само на хапчета. Истината е, че здравословният начин на живот и отслабването не могат да се ограничат в хапче за пиене, а е необходимо да включват разнообразни храни и тренировки.

Фалшиви отзиви
Отзивите от други хора със същите проблеми с теглото могат да ви предразположат да инвестирате пари в някаква диета. Въпреки това не разчитайте само на историите на хората, особено ако не ги познавате или са от реклами, а търсете извън рекламите доказана ефективност, която е подкрепена от научни изследвания. Трябва да сте наясно на какво се дължи ефективността на диетата и дали е подходяща за вас конкретно или може да ви навреди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *