11 съставки за по-плътни вежди

За очите се смята, че са огледало на душата, тъй като тяхната красота веднага привлича погледите. Ако това е така, то веждите са рамката на огледалото, а тяхната форма е от особено значение за начина, по който изглежда лицето. Гъстите и плътни вежди подчертават красотата и създават красива рамка за очите. Често веждите могат да оредеят по различни причини – заради грубо търкане по време на гримиране, заради прекомерно оскубване на косъмчетата, зарад болест или недостиг на вещества в тялото.

1. Алое вера

Гелът от алое вера не само прави веждите по-гъсти, но също така омекотява кожата и редуцира възпаленията по кожата, ако да речем сте оформяли веждите си с пинсета. Можете да използвате гел от опаковка или да счупите листо алое вера и да нанесете гела от вътрешността върху веждите си с масаж. Съставките в алоето подсилват растежа на космите и ги прави по-здрави.
2. Комбинация от лимон и кокосов орех
Кокосовото масло е в твърдо състояние, освен ако не е оставено на стайна температура, а лимоновата вътрешност е мека. Комбинацията от маслото и от вътрешността на лимона, заедно с кората, може да подейства чудесно на растежа на веждите. Смесете дете съставки и ги оставете в тъмен шкаф за през нощта. Нанасяйте сместа с памучен тампон върху веждите, колкото често желаете, стига тя да не предизвиква раздразнение на кожата. След нанасяне не стойте на слънце поне 2 часа.
3. Мляко
Млякото е богато на протеинови съставки и на ценни вещества. Напоете памуче с малко сурово мляко и го втрийте върху веждите си. Оставете млякото да подейства през нощта. Неговите съставки ще подхранят кожата и космите.
4. Витамин Е
Спукайте с игла капсула витамин Е и нанесете съдържанието й върху веждите си, като използвате чиста четка от спирала. Витаминът способства растежа на космите и спира прекомерната загуба на косми по веждите.
5. Рициново масло
Преди да си легнете вечерта, нанесете с масаж малко рициново масло върху веждите си и го втрийте. Маслото се бори с микроорганизмите, които могат да намалят растежа на космите и правят веждите по-гъсти и лъскави. Нанасяйте съставката поне 2 пъти дневно, за да подсилите космите отвътре.
6. Зехтин
Съставките на зехтина подсилват растежа на космите и ги прави по-плътни и гъсти. Нанасяйте ежедневно по малко зехтин върху веждите си и го втривайте с лек масаж в кожата си. Когато нанасяте зехтина, следвайте посоката на растеж на космите.
7. Яйце
Разбийте добре 1 яйчен жълтък и използвайте памуче, за да нанесете сместа върху веждите си. Съставките в жълтъка подсилват фоликулите на космите по-добре от всякакви кремове. Оставете сместа за 20 минутки и отмийте със студена вода.
8. Масаж
Когато нанасяте молив за вежди, не натискайте твърде силно, а нанасяйте молива с леки движения, без да търкате. Можете да масажирате веждите си, но като използвате чиста четка от спирала и следвате посоката на растежа на косъма.
9. Лук
Нанасяйте върху веждите си пресен сок от лук. Сярата в сока спомага за по-бързото възстановяване на космите и по-бързия им растеж. Внимавайте сока да не попадне в окото. Не отмивайте сока от кожата, за да има време съставките му да подействат.
10. Витамини
Консумирайте достатъчно храни, които съдържат витамини, тъй като недостигът на някои витамини може да повлияе върху растежа на космите. Особено важни съставки за гъсти вежди са силиций, биотин, цинк, магнезий и витамин B6.
11. Протеини
Консумирайте достатъчно храни, които съдържат протеин, тъй като недостигът на белтъчини може да повлияе върху растежа на космите. Хапвайте по-често пилешко месо, соево мляко, кисело мляко, ленено семе и пшеничен зародиш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *