8 рецепти за детоксикиращи напитки с вода

Препоръчваме ви:

уикенд детокс план

Знаем колко важна е водата за нашето здраве, тъй като тя способства за нормалната функция на клетките. Особено важна е нейната роля за детоксикацията на тялото, тъй като изхвърлянето на отпадъчните отрови поддържа клетките в добро здраве. Ако не обичате да пиете чиста вода, без никакви добавки за вкус, не посягайте за безалкохолна напитка, тъй като те вредят със своите химически съставки. Заложете на натуралния вкус, като овкусите обикновената, минерална или филтрирана вода с натурални съставки, които не само ще подобрят вкуса на водата, но също ще ви помогнат да изхвърлите отровите от клетките си по-лесно.

Вода за стопяване на мазнините
За онези, които искат да отслабнат по-бързо и лесно, комбинацията от здравословна храна и тренировки може да се допълни с вкусната и полезна вода с цитруси и мента. Смесете 2 литра филтрирана вода с малко лед, с 4- 5 резена грейпфрут без корите, половин краставица на резенчета, 1 нарязана мандарина и няколко пресни листа от мента. Сложете всички съставки в стъклена кана и ги оставете да покиснат за 1 час, преди да започнете да пиете от полезната течност.

Детоксикираща вода с канела и ябълки
Смесете в голяма кана филтрирана вода, лед, няколко добре измити и нарязани ябълки, малко лимонов сок и канела на пръчка или на прах. Разбъркайте добре и оставете съставките да покиснат 1 час, преди да пиете от течността.

Лимоново-краставична вода
В кана с вода сложете 1 нарязана краставица и 1 лимон на тънки резени. Добавете няколко пресни листа от мента. Вкусната вода е пълна с витамини и минерали, а освен това не е блудкава като неовкусената течност.

Детоксикираща вода с боровинки
Сложете в кана вода 2 лъжички неподсладен боровинков сок, отвара от глухарчета и 2 лъжички лимонов сок. Отварата можете да направите от 1 пакет суха билка за чай от глухарчета. Разбъркайте добре сместа и пийте от нея няколко дена поред.

Ягодова детоксикираща вода
Вкусната ягодова вода можете да направите като смесите студена филтрирана вода, 1 чашка нарязани ягоди, стръкче пресен розмарин, щипка морска сол и по желание няколко резена диня. Сложете всички съставки в кана и разбъркайте добре.

Смес за детоксикация с ябълков оцет
Тази смес е подходяща за сутрешна консумация на гладно. Ябълковият оцет е много полезен за детоксикация, срещу стомашни киселини и за контрол на кръвната захар. Смесете в голяма кана филтрирана вода, лед, 2 супени лъжици суров оцет, малко канела, 2 супени лъжици плодов сок от боровинки, грозде или лимон, и малко мед за сладост. Разбъркайте добре течността и мийте от нея сутрин, за няколко дена поред.

Вода за детоксикация с лимон и лют пипер
Може би най-мощната за детоксикация е комбинацията от вода, 2- 3 щипки лют червен пипер, пресен лимонов сок и кленов сироп. Сместа се разбърква добре и се консумира за 7 или 10 дена, за да могат съставките да подействат максимално.

Лесна детоксикираща вода
Ако искате да си направите бързо детоксикиращ еликсир, който да е не само полезен, но също вкусен, сложете в кана филтрирана вода, лед и пресен сок от 1 лимон. Разбъркайте и консумирайте в рамките на деня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *