Как да преборим ежедневните проблеми с косата?

Препоръчваме ви:

Искате ли да се събуждате с блестяща, здрава и силна коса всеки ден? Спрете с мечтите и използвайте малките ни хитринки за коса пълна с жизненост и блясък 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието.

Някои сутрини косата ви седи толкова зле оформена, че дори големите количества от гел, лак или пяна не могат да поправят поне малко гневния й вид. Когато това стане, най- вероятно я връзвате на опашка или кок или прилежно я скривате под някоя шапка, която добавяте  с отчаяние към визията си. Не фризьорските Ви умения обаче трябва да обвинявате. Непослушните кичури може да са причината за този проблем – проблем, напълно преодолим със следващите стъпки.

Проблем:  Къдрици

Диагноза:  Косата върви и се засуква накриво, когато кутикулата на косъма не приляга гладко и плътно. Това е по-често срещано при къдрави коси, но всяка коса, независимо от структурата на косъма може да се начупи, при различните климатични промени. „Вие може да не забелязвате увеличението на влажността, но косата Ви със сигурност ще го направи.” – твърди Чез Андерсон, притежател на фризьорски салон „Водно конче”. Влагата във въздуха оказва своето влияние на кичурите, като ги „кара” да се завиват навътре и навън, вместо да лежат прилежно изпънати и прибрани. Доста жени действат трърде грубо над косите си, в старанието си да ги укротят, като с множеството топлинни уреди само доувреждат косата си и я карат да седи суха, твърда и безжизнена.

Добро решение на проблема: Опитвайте да ограничите топлинните влияния над косата си. Макар и трудно за в момента, след време косата ще се отблагодари. Използвайте маска за коса всяка седмица, като тази на Revive Cosmetics Регенерираща маска за коса с екстракт от охлюви и кератин или някоя домашно направена такава. Когато косата Ви е хидратирана от маската, тя няма да има нужда да извлича влагата от въздуха и това да я начупва. Ако начупването все още е проблем, след като сте изпълнили тез стъпки сложете малко стилизиращ продукт със силикон, който ще приглади добре косъма.

Проблем:  Избледнял цвят

Диагноза: Цветът на косата Ви (независимо дали естествен или боядисан) може да избледнее под влиянието на доста фактори, но също така и с напредването на възрастта и то не само благодарение на белите коси. Хормоналните промени през годините могат да намалят количеството себум, който скалпът отделя. А без защитен слой от себум, косата става по- суха, което я кара да изглежда матова. Влияние оказват и летните убийци – слънцето и солта.

Добро решение: Използвайте безвредни и нискоамонячни бои за коса веднъж в месеца. Зареждат косата с неустоим блясък, не я овреждат и възвръщат свежестта на цвета. Точно както безцветният топ лак запечатва цвета на основния лак на ноктите за по-дълго.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *