14 най- добри здравословни съвета на всички времена – 1 част

Препоръчваме ви:

1. С движения като на котка

Научете се да правите упражнения за разтягане и раздвижване на тялото, когато станете сутрин от сън. Също като Вашия котарак, изкопирайте нахално всички ония протягания, които гордо демонстрира след сладка дрямка.  Това стимулира кръвообращението и храносмилането, като също облекчава и болките в гърба.

 

2. Не пропускайте закуската

Проучвания показват, че подходящата закуска е един от най-добрите навици, които можете да си създадете, особено ако искате да изгорите някой друг излишен килограм. Добрата и балансирана закуска включва: свеж плод или сок фреш от такъв, зърнена закуска с високо съдържание на фибри, нискокалорично мляко или йогурт, пълнозърнест хляб и варено яйце.

3.  Правилна хигиена на устата

Много хора не знаят как правилно да почистят зъбите си. Неправилното миене на зъбите може да нанесе такива вреди, колкото и ако изобщо липсва такова. Повечето хора не търкат достатъчно дълго време с четката, не използват конци за зъби и не посещават често стоматолога си за профилактика. Дръжте четката така, както държите молив, като изчетквате зъбите поне 2 минути.  Това включва почистване на зъбите, разтоянията между тях, венците, небцето и езика. Не ви трябва изключително твърда четка за целта, може да е и мека, която да подменяте с нова всеки месец.

4. Променете дребни неща в навиците си

Учените са доказали, че  задачите, които активират собствените биохимични пътеки в мозъка са жизнено важни за укрепването и запазването им. За целта сменете нещо в рутинните си навици. Опитайте да измиете зъбите си с другата ръка, да идете до работа по друг маршрут, да изберете облеклото си въз основа на чувството си за допир, а не спрямо зрението си.  По този начин, развивате умствената си пъргавина, която от своя страна Ви спомага да сте по-малко склонни към болести като Алцхаймер и свързаните с възрастта понижение на умствените функции.

 

5. Давайте, но и получавайте в замяна

Винаги ли давате на хората Вашата помощ и упора, без да получите нищо насреща? Това е много бърз начин психически да рухнете. Научете се, да давате само тогава, когато Ви отвръщат със същото. Макар и да звучи егоистично, това за Вас е най-доброто.

6.  Отделете време за духовния Ви живот

Едно проучване на Харвард сочи, че пациенти, които са се молили са се възстановили физически по-бързо и лесно, от колкото тези които не са, или не са били наясно с молитвата.

7.  Не се притеснявайте от миризливите храни

Чесън, лук,  зелен лук, праз всички те съдържат съставки полезни за организма. Едно проучване на Института за детско здраве  в Кейп Таун сочи, че похапването на чесън подпомага борбата на организма с сериозните инфекции в детска възраст.  Топлинната обработка унищожава тези качества, така че яжте тези зеленчуци в суров вид, а ако това Ви се струва неприятно и миризмата все пак Ви притеснява – има множество хранителни добавки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *