10 неща, които ни застаряват – част втора

Препоръчваме ви:

Ето и втората част от всекидневните неща, които ни карат да изглеждаме по-състарени.

6. Слънчеви бани

Макар всички да ги обичаме, всъщност слънчевите бани са много вредни за кожата. Има риск от появата на рак на кожата. Излагането на вредните лъчи  може да направи кожата по-чувствителна към натъртвания и наранявания.

Трябва да ползваме слънцезащитен крем и то всеки ден, така ще преборите бръчките, ще намалите риска от рак и кожата ще е гладка.

7. Пушенето

Вече знаем колко спомага пушенето на сърдечните болести, нарушение в плодовитостта, рак на пикочния мехур, високото кръвно налягане и, разбира се, рак на белите дробове, но ако никое от тези неща не би ви накарало да зарежете тютюневото изделие, то редовното пушеше изсмуква кислорода от клетките, което води до блед и неравен цвят. Активното и пасивното пушене също намаля нивата на колагена, което води до отпусната, хлътнала кожа, не само по лицето, но и по ръцете, над  лактите и в гръдната област. Пушачите ползват повече мускулите около устни.Това също причинява дълготрайни бръчки на тези места.

8. Пренебрегване на кожата около очите

Тъй като кожата около очите е най-тънка, трябва да започнем грижата за нея, колкото е възможно по-скоро, трябва да нанасяме околоочен крем, който ще спомогне за образуването на колагена и за заличаване на фините линии. Изберете крем с високо съдържание на пептиди. Прочетете внимателно съставките преди да закупите продукта, той трябва да съдържа кофеин и никотинова киселина.

9. Без спорт

Продължителното бягане кара лицето да добие така нареченото „лице на бегача”, защото експертите вярват, че повечето кислород и свободни радикали, водят до пъпки и намалени нива на колагена. Но умерените упражнения, такива при които сърдечният ритъм скача не повече от 40 до 60 процента, не само е здравословно за теглото и за сърцето ви, както и дробовете, но също има подмладяващ ефект върху кожата. Ако не тренирате повече от 90 минути и не прекалявате с увеличаването на сърдечния ритъм, умереността ви дава по-здравословно тегло и по-млада кожа.

10. Грешен грим

Макар гримът да скрива недостатъците по кожата, когато ползваме грешния вид грим, може да ви направи да изглеждате по-стари. Например тежките основа и пудри могат да причинят бръчки около очите и устните. Трябва ви по-лека формула за основа или овлажняващ крем, който ще ви предпази, докато увеличавате блясъка на кожата. Подчертайте очите сутрин като добавите линия бял молив на долния клепач. Накрая използвайте тампонче за почистване на лице, за да махнете всякаква останала мазнина от лицето си.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *