Съвети за боядисана коса

Препоръчваме ви:

Много пъти дамите се чудят какъв цвят на косата им отива, как се боядисат, без да правят грешки, затова ние ви предлагаме отговорите на няколко въпроса относно цвета, за да знаете че решението което ще вземете за косата си, няма да  е грешно.

Какъв цвят на косата ще ви отива най много?

Според фризьора на знаменитости Лори Годард-Кларк, трябва да избирате цвят, който да се различава от вашия собствен само с два нюанса, или малко по-светло или малко по-тъмно, но не изменяйте цвета рязко.

Как да изберете правилният нюанс?

Винаги гледайте табличката  с цвета на самата кутия, не моделите на кичурите, ако се чудите между два цвята, винаги избирайте по-светлия, съветва друг колорист на знаменитости Хари Джош.

Какъв тон да си закупите – топъл или пепеляв?

Независимо дали сте брюнетка или блондинка, топлият цвят ще е чудесен за вас ако имате зелени или кафяви очи или ако имате златист загар или такъв отблясък на цвета на косата. Но ако имате прекалено червена коса и искате по-малко изберете студен или пепеляв цвят.

Винаги ли да се боядисваме при фризьор?

Ако го правите вкъщи е хубаво да защитите кожата си като намажете с вазелин линията на косата си и около ушите. Винаги носете стара риза с копчета(за да не я сваляте през глава) и имайте под ръка кърпа ако изпуснете боята. Не забравяйте да сложите ръкавици и при плакнене на косата, така може да я боядисвате вкъщи, за да не губите пари и време по фризьорките салони. Но не забравяйте, че кичури, трудно ще си направите вкъщи.

Как най-лесно да поддържате боядисан белите коси?

Просто нанесете боя само на израслите корени , ако не желаете да боядисвате отново цялата коса.

Ако все пак сте сгрешили и сте получили:

Сламен цвят: поправете това, като използвате силно измиващ шампоан, за да получите по-рус цвят.

Тъмна: може да я изсветлите като я измийте със смес от половин чаша бебешки шампоан и една супена лъжица сода за готвене.

Неравен: не го правете по-зле. Изчакайте 6 седмици  и после нанесете нов цвят или се доверете на фризьор ако грешката е била ваша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *