6 бързи и лесни начина да повишите имунитета си

Препоръчваме ви:

1. Разходки сред природата

Да се разходите и да отпочинете сред природата след труден и стресиращ ден е много полезно за вашето психическо и физическо здраве. 

Когато се разхождаме в гората или парка, нивата на белите кръвни телца се увеличава, а пулсът намалява, кръвното налягане също спада, а заедно с него и нивата на стресовия хормон наречен кортизол.

Японско проучване показва, че разходките сред зеленината ни помагат да преборим рака. Растенията освобождават химикал наречен фитонцид, които защитава тялото от насекоми и гниене. Когато човек го вдиша нивото на естествените съпротивителни сили в клетките се повишава. Ако сте болни, разходката в парка би ви помогнала много.

2. Намалете рафинираната захар.

Проучвания показват, че само 30 минути след като сте хапнали нещо сладко, имунитетът спада с цели 50%. Когато приемате прекалено много захарни изделия може да заболеете от сърце, болест на жлъчката, язва, колит, затлъстяване и промени в настроението, и дори алкохолизъм.

Рафинирата захар идва от захарната тръстика, лактозата, малкотозата, фруктозата и царевичния сироп, повечето преработени храни я съдържат.

3. Позитивни емоции

Проучванията показват, че когато са депресирани хората имат ниска имунна система, когато хората са щастливи и оптимистично настроено, то техния имунитет е в разцвета се и помага да се чувстват здрави физически и психически.

4. Смях

Смехът като част от положителните емоции също увеличава имунитета. Смейте се повече и вашата  имунна система ще е във върхова форма, тогава организмът бори най-добре инфекциите. Грип? Пуснете си комедия, прочете нещо смешно наред с чая и лекарствата.

5. Прекарвайте време с хора, които ви подкрепят

Социалните връзки подобряват цялостното здравно състояние на организма, заедно с това карат имунната ви система да се увеличи. От друга страна изолацията и самотата вредят на имунитета ви. Дори прегръдките подобряват имунитета. Общувайте със семейството и приятелите си често и бъдете по-здрави.

6. Медитацията

Източният древен отговор на новата болест наречена стрес. Медитацията е благоприятна за мозъка и имунната ви система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *