5 натурални начина да възстановим кожата си

Препоръчваме ви:

1.Имате суха кожа? Но искате да използвате естествен лек, то ниe сме на среща, за да помогнем. Пазарът е пълен с различни лосиони, кремове и серуми, но защо първо не пробвате нещо натурално? Ако след тях получавате от суха кожа към много мазна, то трябва ви половин авокадо и четвърт чаша мед. Намачкайте авокадото и го смесете с меда. Нанесете на лицето и оставете да подейства 10 минути, след като измиете лицето си, ще се радвате на по-здрава кожа, без да е мазна или третирана с химикали.

2. Мазна кожа? За съжаление за този вид кожа рядко се намира продукт, който да действа цял ден, повечето само премахват мазнината временно, а този лек ще ги премахне, без да изсушава кожата. Някои хора, които ползват това имат нужда да го правят на няколко дена без кожата им да се омазнява така бързо. Трябва ви грейпфрут, но може да ползвате портокал или лимон и суха овесена каша. Направете каша от сока от цитруса и овесената каша, после намажете мазните области по лицето, докато сместа изсъхне. Ако имате много мазна кожа и продължи да се омазнява през деня, смесете лимонов сок и вода 50/50 в пръскаща бутилка, която да носите в чантата и ще може да освежите кожата си по всяко време и на всякъде.

3. Ако кожата ви сърби или имате екзема, продуктите могат да утежнят състоянието ви. Kожата е вече раздразнена, като й добавете още химикали не правите услуга нито на кожата, нито на себе си. Обърнете се пак към овесената каша, вземете също тензух и вода. Сложете овесената каша в тензуха, зашийте го и търкайте с нея раздразнената кожа. Така кожата ви ще стане мека и красива.

4. Ако лактите, петите или коленете ви са сухи и напукани, ето нещо натурално, което ще реши проблема. Намажете с вазелин, вържете с кърпа и прекарайте нощта така. Прекалено е мазно? Тогава вземете четвърт чаша кафява захар, 1/8 чаша зехтин и гланц за устни. Смесете захарта и зехтина, с тях изтъркайте областите, после намажете с балсама за устни.

5.Стрии по кожата?

Има много кремове, които обещават успех, но малко от тях помагат. Това не е чудодеен лек, но помага на процеса на възстановяване на кожата. Трябва ви една чаша фреш от ананас, половин чаша папая и половин чаша захар. Сложете всичко в блендера и нанесете върху стриите, след 20 минути отмийте и подсушете кожата. По този начин ще отстраните клетките от старата кожа и ще накарате да започне да се развива нова.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *