3 начина да увеличим умствената си мощ

Доктор Румила Муштаг смята като невролог, че умът е силно лекарство. От разположението на ума зависи дали ще се уплашим или ще надмогнем себе си. Тя дава 3 съвета, с които ще увеличим силата на ума и ще можем да я ползваме съзнателно за цялото ни тяло.

1. Избягвайте алкохола

Много е лесно да се обърнете към спиртните напитка като начин да решите проблемите си и най-вече емоционалния стрес. Но всички форми на алкохола влияят на рецептори в мозъка и създават успокояващ ефект в съзнанието. Клинични изследвания показват, че алкохолът причинява повече мускулни крампи, болка и дехидратация. Важен компонент след тренировка е възстановяването на мукскулите, което се дължи на протеинови синтез, който изгражда издръжливост и сила в мускулите. Алкохолът намалява количество на синтеза. Докато тренирате е хубаво да приемате повече вода и протеини, но да зарежете алкохолните напитки.

2 Превърнете съня си във ваш приоритет

При проучване направено при 6 баскетболни играча от университета на Станфорд, на изследваните им е било казано да си набавят колкото се може повече сън. След две седмици увеличаване на съня, атлетите станали по-бързо и улучвали повече кошове.

Изключете всички електронни устройства час преди да легнете, приемете повече протеини и избягвайте стимуланти като кофеина късно през деня, за да може да заспите бързо и да си набавите колкото се може повече здравословен сън.

3. Водете се от ясни образи – визуализирайте

Да се водите от ясни образи в съзнато не е само за медитацията или са офиса на психотерапевта. Има клинично доказани проучвания, които показват, че тази техника помага на отбора по футбол и елитни атлети, които подобряват уменията си като преди това са ги визуализирали, така постигат целите си и се научават да бъдат постоянни при всички обстоятелства. С контролиране на мислите си като си представяме целта и постигането в начинанието, ние тренираме мозъка и ставаме устойчиви не само в спорта, но и личния си живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *