Естествени начини да облекчим бременността

Препоръчваме ви:

1. Чай от листа на малина

Това е чудесен тоник за бременната жена и увеличава плодовитостта при останалите. Помага за сутрешното гадене и на мускулите на матката,за да работят по-добре при раждането

Може да се намери не само на чай, но и на таблетки. Проучвания го обявяват за безопасен по време на бременност, но лекари съветват да почнете да го взимате след първото тримесечие на бременността.

2. Масаж

По всяко време масажът при бременност ще ви накара да се почувствате по-добре. Той ни помага да се отървем от подутите глезени и да спим по-добре, намалява и тревожността. При бременните намалява хормона на стреса и намалява риска от взимане на лекарства. Масаж може да си правите по всяко време на бременността, но все пак имайте предвид масажиста да е квалифициран.

3. Пиенето на течности

Подутите глезени и крака, както и пръстите на ръцете се срещнат при 80% от бременните жени. Пиенето на вода помага осезаемо, може да пиете и естествени диуретици като глухарче, което помага на тялото да се освободи от излишните течности. Ако пиете чай от корен на глухарче, ще се сдобиете с витамин B6 и ще увеличите кръвообращението.

4. Акупунктура

Този източен начин на медицина ще облекчи и бременността ви и го прави от близо 2000 години. Поставени на правилното място, тънките игли натискат  жизненоважни точки и по този начин освобождават блокираната енергия и поправят дисбаланса причинен от хормонални и физически промени в организма. Иглите се използват за облекчаване на гаденето, за добиване на енергия и дори може да забърза раждането при необходимост, но все пак внимавайте на кой се доверявате да ви прилага акупунктура.

5. Ароматерапия

Етеричните масла могат да ни помогнат за много неща, но също така ни идват на помощ по време на бременността. Масла от бергамот, лайка и лавандула са препоръчителни по време на бременност, може да ги ползвате във ваната или да ги сложите в лампа, която разпръсква аромат. Не забравяйте, че са силно концентрирани и се консултирайте с експерт преди да започнете да прилагате ароматерапия сами.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *