Помогнете си сами: 6 начина да преборите стреса

Препоръчваме ви:

Подлудява ли Ви стреса? Със сигурност сте се уверили през годините, че най-добрите начини да се справите с него са упражненията, разговорите с приятели или дори обикновената разходка навън.  Но как да се справим, ако нямаме възможност да идем до фитнеса или да излезем с приятели?

Имаме 6 подходящи за целта предложения.

1. Украсете с лавандула

Тази билка има успокояващ аромат, който смъква кръвното налягане и успокоява ударите на сърцето, като по този начин Ви помага да релаксирате и дори подпомага заспиването. Поставете малко изсушена лавандула в близост до леглото.

2.Поглезете се  с ягодка обвита в шоколад

Когато сте под стрес, много лесно можете да се залепите за всичко сладко, което се изпречи пред очите Ви. Но храните, богати на захар могат да повишат нивата на кръвната захар и това да Ви изкара от релси още повече. Вместо това се спрете на ягода, покрита с натурален шоколад. Високото съдържание на Витамин С в ягодите се бори с вредните свободни радикали, а черният шоколад помага за редуцирането на хормоните на стрес в организма, като кортизола например.

3.Вземете си вана

Водата има свойството да отмива стреса. Потапянето във водата има успокояващ ефект, така твърдят психолозите, като са на мнение, че това ни свързва с времето, прекарано в утробата на майката. Ако добавите и соли за вана или свещи с лавандула ефектът ще е още по-силен.

4. Масаж на скалпа

Всички знаем приятното усещане, когато фризьорът измива косата ни с шампоан във фризьорския салон. Съвсем спокойно можете да пренесете това удоволствие и в къщи. За да премахнете стреса, масажирайте с пръсти скалпа, като започнете от челото и стигнете до тила и така няколко пъти.  Бонус: Това също допринася за разнасянето на естествените масла, така че Вашата коса ще изглежда още по-красива.

5. Шведски масаж

Не всички масажи имат една и съща функция. Този масаж специално се състои от нежни и успокояващи натиски, които подобряват циркулацията и помагат да се отпуснете. Също може да опитате с ароматен масаж, при който масажистът използва ароматни масла за по-голям ефект.

6. Чаша чай от лайка

Изследвания показват, че едно от съединенията в тази билкова отвара се свързва със същите мозъчни рецептори като лекарства, като Валиума, което е доказателство за успокоителните му качества. Ако не сте от хората, които обичат да пият чай, приема на лайка под формата на хранителна добавка, също е добра алтернатива.

Какъв е вашият начин да се справите със стреса?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *