Грижа за кожата през зимата

Препоръчваме ви:

Зимните месеци са истинско изпитание за кожата, тя се изсушава, напуква се, дори сърби. На много хора студът се отразява по този начин, затова през този период трябва определена грижа.

Трябва да предпазите вашата кожа с овлажнител. Направите ли такава бариера студът няма да може да й навреди. Веднага след баня нанесете малко овлажнител, ако може да е с мека формула и да няма аромат. Важно е да предпазва.

Друга важна съставка са натуралните масла. Ако ги обичате, заложете на тях и изберете продукт с основа масла, те абсорбират бързо, без да правят кожата да лъщи грозно. Арганово масло или екстракт от шипка са много благотворни за вашата кожата по всяко време на годината.

Внимавайте с екфолирането през студените месеци, защото някои лосиони, които имат съдържание на алфахидрокси и/или млечна киселина, както и амониев лактат в различните видове скраб за лице. Това ще утежни положението ви особено ако страдате от кератоза пиларис, която причинява малки пъпчици като при акнето, но е различно състояние.

Ако кожата ви се е напукала, то тогава трябва внимателно решение на проблема. Използвайте крем само на засегнатите места, но без ексфолиращо действие.

Ако работата ви е свързана с обилно потене и носене на потни дрехи дълго време, това може да е отговорът на вашето кожно неразположение, защото тези състояние утежняват акнето още повече. Тогава винаги си взимайте мокри кърпички, ако нямате възможност на работа да се преобличате или да си взимате душ. Това важи и за тренирането, особено в студените месеци, ако фитнесът ви не е наблизо и след него следва дълго ходене или чакане на спирката. Винаги сменяйте дрехите си и добре избърсвайте тялото, докато стигнете вкъщи до заветната баня. Много хора предпочитат да не използват баните във фитнес салоните не само заради хигиенната, но и заради бързите простуди в зимните месеци.

След като сте измили ръцете си, винаги им слагайте крем, защото миенето изсушава кожата на ръцете, а през зимата хигиената на ръцете е много важна осоебно през грипния сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *