Топ 10 суперхрани за намаляване на коремни мазнини – част 2

Препоръчваме ви:

Още от храните, които помагат за намаляване на натрупаните мазнини в коремната ви област.

5. Краставици – краставиците са изключително освежаваща и нискокалорична храна. 100 грама краставица съдържа приблизително 96% вода и само около 45 калории. Те са пълни с минерали, диетични фибри и витамини. Консумацията на чиния салата от краставици на ден е ефективен начин за очистване на тялото от вредните токсини и начин за загуба на тегло. Като допълнително предимство е получаването на сияйна и блестяща кожа, поради съдържанието на Витамини В и С.

6. Домати – един голям домат има само 110 калории. Той съдържа съединение, известно като 9-оксо-ODA, което помага за намаляване на липидите в кръвта и води до контрол на мазнините около корема. Съединението се бори и с хронични заболявания, свързани със затлъстяването. Доматите имат антиоксидантни свойства, намаляват бръчките, борят се срещу рака и високия холестерол. Отличен източник на желязо, калий, витамини А и С.

7. Авокадо – съдържа важна аминокиселина, известна като лецитин, помагаща за управлението на телесното тегло. Източник на полезни мазнини, фибри, които засищат организма. Притежава антистареещо, противогъбично, антибактериално свойства.

8. Ябълки – ябълките са богати на баластни вещества, флавоноиди, фитостероли, бетакаротин, които ви карат да се чувствате заситени. Пектинът пък помага за загуба на тегло, както и за усвояване на мазнините и холестерола. В допълнение, пектинът намалява риска от рак на дебелото черво, притежава антиоксидантни свойства, а в ябълките има и витамин С, който помага за намаляване на бръчките.

9. Череши – изследване на мичигански университет установява, че диета с череши помага за намаляване на симптомите на сърдечно-съдови заболявания, както и на метаболитния синдром. Тези череши намаляват нивата на холестерола, а от там и на телесните мазнини. Имат и антиоксидантни и противостареещи свойства.

10. Ананас – този тропически плод съдържа бромелаин – ензим, който има противовъзпалителни свойства, както и допринася за по-плосък корем със своите метаболитни свойства. Антибактериалните качества на ананаса помагат в борбата с бактериите, които причиняват диария и оказат ефект при лечение на заболявания на червата. В допълнение, плодът е богат на витамини В6 и С, манган, тиамин, мед и фибри, които осигуряват редица здравословни ползи за организма. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *