Малки тайни за проблеми с кожата на лицето – част 2

Препоръчваме ви:

към първа част

10.  Окосмяване по лицето – с увеличаване на възрастта, количеството на космите по лицето се повишава. Как да се справим с проблема? Трябва да знаете, че това явление е нормално и се дължи на промяната в нивата на хормоните. Ако космите ви са тъмни и груби – най-доброто решение е лазерна епилация. Ако са по-светли, то можете да опитате да ги изсветлите още или да ги отстраните с кола маска. 

11.  Подпухнали очи – понякога подуването около очите се причинява от алергии. Какво може да се направи? На първо място премахнете алергията, а подуването ще спадне. Дръжте крем за очи в хладилника си, тъй като студът свива кръвоносните съдове и води до намаляване на торбичките.

12.  Ексфолирайте умерено – съществува ли понятие като свръх-ексфолиация на лицето? Колко често трябва да се използва скраб? Отговорът е следния: твърде много ексфолиране причинява възпаления, смъдене и нарушаване на целостта на кожата. Ограничете третирането до веднъж седмично с по-лек скраб и не забравяйте овлажняването на кожата.

13.  Луничките – как да се избавя от луничките по кожата на лицето, раменете и гърдите си? Задължително посетете лекар, за да установите със сигурност, че това са лунички, а не рак на кожата. За да бъдат отстранени, най-често се прилага лазерна терапия.

14.  Комбинирана кожа – ако страдате от доста неприятната комбинация между мазна кожа и по-разширени пори, се чудите дали има начин да се справите едновременно и с двата проблема. Търсете продукти с гликоликова или салицилова киселина и ретинол. Не забравяйте и слънцезащитата, защото слънчевите лъчи едновременно омазняват кожата и разширяват порите ви.

15.  Обриви и червени петна – имам червени петна по кожата си, от какво се получават? Задължително посетете дерматолог, за да установите причината за обрива и точното заболяване, от което страдате. Най-често това са псориазис, топлинен обрив или екзема – всички те са неприятни, но лечими.

16.  Бръчици около клепачите – как да се справим с тях? Кремовете на ретинолова основа стимулират производството на колаген и намаляват бръчиците. За максимален ефект, може да се подложите на химични продукти или лазерни процедури, според съветите на лекар-дерматолог.

17.  Кафяви петна – имате кафяви петна по лицето и ръцете си. Какво наистина може да бъде ефективно? Съставки като ретинол, соя, женско биле, изсветлители с койена киселина са доста сполучливи. По-доброто решение на проблема си остава третирането на проблемните области с лазер. Не забравяйте да нанасяте слънцезащитните продукти всеки ден!

18.  Твърде много грим – често срещан въпрос сред жените е дали ежедневната употреба на грим е вредна за кожата? Всъщност отговорът е Не, при условие, че не спите с него. Гримът закрива порите на лицето, а за него би било много по-добре, ако позволите на кожата си да диша през нощта.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *