+359 878 292 513

РОГОНИЛ МАЗ 50МЛ

РОГОНИЛ МАЗ 50МЛ

Тегло: 50.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


РОГОНИЛ маз 50 мл
Медицинско изделие
Rogonil® е медицинско изделие за локално приложение, което нормализира кожно-лигавичната хиперреактивност във външната аногенитална област в педиатрична възраст.

В тази възраст хиперреактивното състояние на кожата и лигавиците на аногениталната област много често се отключва от локален застой на изпражнения и урина и от продължителен контакт с пелена/памперс, което създава микросреда, благоприятна за развитие на микроби.
Това състояние се нарича „дерматит от пелени" или "памперс-дерматит". Дължи се на промяна на кожно-лигавичната защитна бариера, което може да доведе до контактен дерматит на иритативна основа (причинен от сапуни, пудри и др.) или алергична основа (причинен от парфюми, консерванти и др.) и е придружен от неприятни локални симптоми като сърбеж, парене и зачервяване.

При момичетата класическите симптоми на възпаление на вулвата (вулвит и вулвовагинит) се проявяват по същия начин. Те могат да се появят и като локална проява на системни заболявания (напр. варицела).

В тези ситуации възстановяването на нормалната кожно-лигавична реактивност може да бъде особено полезно за контролиране на признаците и симптомите, свързани с хиперреактивното състояние и предотвратяване на рецидиви и усложнения, особено от инфекциозен характер.

Rogonil® маз възстановява целостта на кожно-лигавичната бариера, като съчетава специфичен бариерен ефект с нормализиране на епидермалния метаболизъм. Поради това Рогонил е особено подходящ в педиатрична възраст за симптоматично лечение на сърбеж, зачервяване и парене, свързани с аногенитално възпаление на дразнеща (напр. обрив от пелена/памперс), алергична (напр. атопичен дерматит) или инфекциозна основа. (напр. стафилококов вулвовагинит ) и като адювант при симптоматично лечение на вулварни прояви на системни заболявания (напр. варицела).

Продуктът е съвместим с всяко фармакологично лечение, което може да се наложи по преценка на лекаря.

Показания:
Медицинско изделие за локално приложение, което възстановява нормалната кожно-лигавична хиперреактивност на аногениталната област в детска
възраст.

Употреба:
Нанасяйте 2 или повече пъти на ден, като равномерно разпределяте мазта
върху аногениталната област до отшумяване на симптомите или по препоръка на лекар.
В случай на „дерматит от пелени" или "памперс-дерматит", нанесете тънък слой от продукта върху засегнатата област при всяка смяна на памперса, след внимателно измиване. Продуктът е формулиран така, че да осигури ефективна лигавично-кожна защитна бариера.

Предупреждения:
Само за външна употреба.
Прекратете употребата, ако получите някаква нежелана реакция.
Избягвайте контакт с очите.
Измийте обилно в случай на попадане на продукта в очите.
Дръжте далеч от деца.
Продуктът не е подходящ за хора чувствителни към някоя от съставките.
Използвайте преди датата, посочена на опаковката.

Съставки:
ВОДА, ЕТИЛХЕКСИЛ ПАЛМИТАТ, МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА RICINUS COMMUNIS, ДИМЕТИКОН, ЦЕТЕАРИЛОВ АЛКОХОЛ, ПЕГ-5 СТЕРОЛ ОТ СЕМЕНА ОТ РАПИЦА, CETETH-20, ГЛИЦЕРИН, АДЕЛМИДРОЛ (INN), ХИДРОГЕНИРАНО РИЦИНОВО МАСЛО, ПЕГ-40 ХИДРОГЕНИРАНО РИЦИНОВО МАСЛО, ФЕНОКСИЕТАНОЛ, ВОСЪК ОТ COPERNICA CERIFERA, ТРИКЛОЗАН, НАТРИЙ ХИДРОКСИД, НАТРИЕВ ХИАЛУРОНАТ, КИСЕЛИНА, ТРАНС-2-ДОДЕЦЕНДИОВА БРОМЕЛАИН, ЕТИЛХЕКСИЛГЛИЦЕРИН, ДИНАТРИЙ ЕДТА, ФИТОСФИНГОЗИН.

Опаковка:
50 мл

 

За информация и поръчки: