+359 878 292 513

СЕБИНИЛ ГЕЛ-КРЕМ 50МЛ

СЕБИНИЛ ГЕЛ-КРЕМ 50МЛ

Тегло: 50.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


СЕБИНИЛ КРЕМ ГЕЛ 50 мл
Медицинско изделие
Качествени и количествени промени в производството на себум от мастните жлези и в специфичния липиден модел, експресиран от епидермалните кератиноцити, показват състояние на анормална дермоепидермална реактивност, поддържана от регионално променени нива на провъзпалителни цитокини. Стресорите, предизвикващи това състояние, могат да имат ендокринен, психогенен или физико-химичен характер. Във всеки случай себорейните разтройства предопределят субстрат, благоприятен за развитието и прогресирането на локални инфекциозни състояния.

При тези условия липофилните микроорганизми - които са съставни части на повърхностната микробна флора, обикновено в неподвижна форма - пролиферират и се диференцират в патогенни агенти. Това се отнася например за Propionibacterium acne и Pityrosporum/Malassezia spp. В кожни области с високо производство на себум, като лицето, торса и скалпа, бактериалната пролиферация и хифната диференциация на тези микроорганизми са значително улеснени, което води до началото на активна инфекция и развитие на епидермални лезии.

Прекомерният себум и хиперреактивността на кожата се обясняват с това, че може да са резултат от предишни инфекции и може да са резистентни към локално противогъбично лечение. Съвместното съществуване на себорея и хиперреактивност на кожата също обяснява високия процент на рецидиви на повърхностни микози, причинени от липофилни дрожди, независимо от режима на лечение, използван по време на активния стадий. Механизмът на действие на Sebinil® КРЕМ ГЕЛ се дължи на намаляване на концентрацията на свободни мастни киселини и на възстановяване на състоянието на кожната бариера, осигурявайки защита срещу появата на инфекция и осигурявайки балансирана кожна флора.

Sebinil® КРЕМ ГЕЛ е медицинско изделие, формулирано за насърчаване на регулирането на различни явления, които, започвайки от променената реактивност на мастните клетки, поддържат себорейните прояви. По специално: Adelmidrol, съединение, способно да индуцира повишаване на отделянето на субстанция, която биологично регулира мастоцитите и е важна за техния контрол; Транс-травматична киселина, която поддържа и възстановява сливането на кератиноцитите при увреждане на кожата, противодейства на гъбичната/бактериална агресия, като същевременно защитава физиологичната и оптимална влажност на кожата; Акрилатен съполимер за контрол на окисляващата се/окислена свободна мастна киселина на кожния слой в зони с висока плътност на мастните жлези; Echinacea Angustifolia, Уснинова киселина и Фитосфингозин, които насърчават контрола на микробното натоварване.

Показания:
Локално медицинско изделие за регулация на себума и нормализиране на дермоепидермалната реактивност.

Употреба:
Нанасяйте 2 или повече пъти на ден, в достатъчно количество, равномерно разпределено върху засегнатите зони, до отшумяване на симптомите или както е предписано от Вашия лекар. Продуктът, поради специфичните си биоадхезивни характеристики, остава в зоната на приложение за дълъг период от време, като по този начин осигурява оптимален дълготраен ефект.

Предупреждения:
Само за външна употреба.
Съхранявайте продукта на хладно и сухо място при стайна температура.
Избягвайте контакт с очите; измийте обилно в случай на попадане на продукта в очите.
Дръжте далеч от деца.
Продуктът не е подходящ за хора, чувствителни към някоя от съставките.
Преустановете употребата, ако се появи продължително парене при нанасяне.
Най-добре да се използва преди датата, посочена на опаковката.

Състав:
Вода, екстракт от Echinacea angustifolia, ПЕГ-40-хидрогенирано рициново масло, аделмидрол (INN), лаурил метакрилат/гликол диметакрилат кросполимер, карбомер, уснинова киселина, натриев хидроксид, триклозан, натриев хиалуронат, ундециленова киселина, бромелаин, 2-бромо-2-нитропропан-1,3-диол, биотин, фитосфингозин, транс-2-додеценедионова киселина.

Опаковка:
50 мл

 

За информация и поръчки: