Нови употреби на старите вещи в горещите дни, част 1

Вижте как можете да употребявате някои от вещите вкъщи в горещите дни. Тези лесни идейки могат да ви спестят време и нерви.

Форма за лед срещу изгаряне

Замразете във форми за лед гел от алое вера. С алое ледчетата ще можете да облекчите изгарянията, ако сте забравили да нанесете крем с фактор за защита, да третирате ухапвания от комари и да редуцирате зачервяване от пъпки.

Тава за сладки за лед

Малките ледчета се топят твърде бързо и размиват напитките в горещите дни. За да разполагате с по-големи кубчета лед за студените напитки, използвайте вместо форми метална тава за печене на сладки. За да извадите ледчетата от тавата, сложете я под струя гореща вода за половин минутка.

Гевгир като кофа за лед

Съхранете ледените кубчета за напитки по-дълго време, като не позволявате разтопената ледена вода да се задържа при тях. Сложете метален гевгир върху кофата за лед, така че водата да се оттича в нея. В гевгира ледчетата ще са готови за напитките.

Кофа като градинска маса

Ако решите да излезете на открито за обяд или чаша кафе, но имате нужда от масичка за чашите и храната, не е необходимо да взимате назаем мебелировка от съседите. Обърнете обикновена пластмасова или метална кофа, а върху нея сложете кръгла тепсия, която може да употребявате за съхранение на вещите.

Цитрусови кори за сладолед

За весел празник или следобедно соаре, можете да използвате необикновени „купички“ за сервиране на сладолед и замразен сироп. Употребявайте срязани наполовина цитруси като портокал, грейпфрут или лимон, използвайте вътрешната част за сок или храна, а кората замразете във фризер. Сервирайте топки сладолед в ледените кори, които след употреба лесно можете да изхвърлите.

Резачка за яйца за нарязване на гъби и ягоди

Резачката за яйца не е от онези кухненски вещи, които можете да употребявате само веднъж в месеца, когато правите яйчна салата. С нея можете да нарязвате гъби, ягоди, моцарела на тънки парчета, които да сложите в салатата или върху кексчета.

Детски надуваеми ръкави за вино

Ако искате да съхранявате безопасно бутилки, особено ако са в багажа ви, където могат да се счупят и да разлеят течността, използвайте надуваеми ръкави за плуване, които се използват за малки деца. Надуйте ги и пъхнете в тях бутилката през средата.

Форми за сладки за сладолед

За да сервирате добре оформени топки сладолед или сорбе, сложете в метална тава за печене на кексчета хартиени форми за сладки. В тях сложете топка сладолед и пъхнете тавата във фризера за няколко часа преди да сервирате десерт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *