Въшки?!

По това време на годината главовата въшка е най-широкото разпространено сред хората пълзящо насекомо.Въшките са напаст, борбата с които е нелека.

Какво представлява главовата въшка?

  • Този тип въшка е първооснова за въшливостта на главата. Дължината ѝ е между 1,5 – 2 мм, а ширината обикновено е около 0,7 мм. Тялото ѝ се състои от глава, коремче и 6 крачета. Цветът на въшката варира от жълтеникав до мръсно сив. Женската въшка е по-голяма от мъжката.

Жизненият цикъл на главовата въшка:

  • Женската въшка снася яйцата си, познати като гниди в основата на косъма. Благодарение на обвивката си, гнидите здраво се прикрепят за косъма. До шестия ден се излюпват млади въшки, които само за 5-6 дни са вече полово зрели. Изключително бързото размножаване и развитие на въшките е един от основните проблеми за справянето с тях. Една женска въшка за един месец оставя поколение от 2000-2500 паразити.
  • Развитието на главовите въшки зависи от дължината на косата, температурата и състоянието на кожата/скалпа.

Начин за зараза с въшки:

  • Източникът на въшки може да бъде всеки човек, място или дори вещ. Въшките се предават от глава на глава. Най-често това се наблюдава в детски заведения – детски градини, училища. в по-редки случаи заразата може да се предаде и чрез гребени, шноли, фиби и други.

Въшки при децата:

Най-често през лятната ваканция – струпване на голям брой деца на едно място. Много родители търсят най-добрия препарат за премахване на въшки, други търсят лек от народната медицина, а малцина вземат мерки преди въшлясването.

Ние от аптеки „ОПТИМА” Ви представяме : 

ПАРАНИТ ПРЕВЕНЦИЯ СПРЕЙ

  • ПАРАНИТ ПРЕВЕНЦИЯ спрей е репелент предназначен за профилактика и защита от заразяване от главови въшки при възрастни и деца над 3-годишна възраст. ПАРАНИТ ПРЕВЕНЦИЯ спрей се препоръчва по време на епидемия от главови въшки или след лечение на главови въшки, за да се предотврати повторно заразяване. Когато се използва правилно, осигурява защита срещу въшки в продължение на 24 часа. За да се предпазите от атаки на главовите въшки е достатъчно да се третира косата 1 път на ден.

ПАРАНИТ ПРЕВЕНЦИЯ спрей е одобрен за ежедневна употреба при възрастни и деца от 3 годишна възраст.

ПАРАНИТ ЗАЩИТЕН ШАМПОАН ПРОТИВ ВЪШКИ

  • Шампоанът Paranit измива и защитава. Действието му е 2 в 1. Той измива косата и защитава срещу главови въшки. Нарушава техния жизнен цикъл и спира заразяването, преди действително да е започнало! Защитата срещу въшки никога не е била по-лесна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *