Да подготвим краката за лятото

Дойде сезонът на отворените обувки, свободни от чорапи, боси крака! За да изглеждат краката ни перфектно в сандали, докато се разхождаме и ядем сладолед, или съвсем боси на плажа, трябва да се грижим добре за тях. И това не включва само педикюр.

Епилацията е първата стъпка. Кола маска, най-лесното – бръснене, или лазерна епилация – каквото и да изберете, оставете на кожата си поне 24 часа след обезкосмяването да отпочине и да се възстанови, преди да се излагате на слънце.Хидратацията на стъпалата е особено важна, тъй като отворените обувки и високите температури правят кожата на стъпалата особено твърда и суха, есфолиацията на сухата кожа и мъртвите клетки също е от важно значение. За почистване, по-добре изберете услугите на професионалист, защото прекомерното “стъргане” у дома само ще влоши нещата. В домашни условия, пък винаги можете да разчитате на различни масла – като кокосовото е най-добрият избор, за да поддържате кожата на стъпалата си гладка.

При наличието на гъбични инфекций, използвайте спрей за поддържане на кожата си и премахвнане на петна. Тези петна могат да се възобновяват в продължение на месеци, особено при топло време и изпотяване. Петната изпъкват предимно през лятото, тъй като прилежащата кожа потъмнява нормално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *