Зеолит – чудото!

Какво е зеолит? – Зеолитите са голяма група минерали, които представляват водни алумосиликати предимно на натрия и калция и по-рядко на калия или бария. Характеризират се със способността си да отдават и отново да поглъщат т.нар. зеолитова вода, в зависимост от температурата и влажността на околната среда. Друго важно тяхно свойство е подчертаната им способност за йонен обмен, позволявайки им селективно да отделят и отново да приемат молекулите и йоните на различни вещества, в зависимост от тяхната големина. Каналите в структурата на различните зеолитови минерали са с различни форми и размери и могат да пропускат едни и да задържат други градивни частици. Това основно свойство превръща зеолитите в природни молекулни сита.

Произход на зеолита? – Микс от вулканични минерали, пепел и алкални подземни води. Уникалният продукт се е формирал в продължение на милиони години. Вулканичният продукт носи гръцко име: зеолит означава “кипящ камък”. Съдържа калий, магнезий, силиций, калций, натрий, благородни метали, кислород, витамини, аминокиселини, хуминови киселини. Всички положителни качества на вулканичните продукти зеолити са изразени в минерала клиноптилолит. Значението му за поддържането на човешкото здраве е огромно.

Зеолит = Родопско чудо: В България има богати находища на естествен  зеолит (клиноптилолит) – в района на с. Бели пласт – т.нар. туфи.  Жителите на селата и махалите в Източните Родопи, където са съсредоточени находищата на зеолит. Народната медицина го препоръчва като отлично средство за пречистване на питейната вода от вредни компоненти.

Детоксикитащ ефект:

Както вече споменахме, зеолит е вулканичен минерал, който може напълно да трансформира човешкото здраве. Той изчиства напълно токсините, свободните радикали и тежките минерали в организма. Повишава енергията и жизнеността след отстраняването на натрупаните тежки метали от тялото.

В съвременият ни заобикалящ свят дишаме замърсен въздух, ядем вредна храна, използваме химически препарати, но за щастие имаме едни от най-висококачествените залежи на зеолит. Силният детоксикиращ ефект на минерала се дължи на отрицателния му заряд. Тъй като повечето токсини и всички тежки метали са положително заредени, те са лесно привлечени от отрицателния минерален заряд. Той образува неутрално съединение, което лесно се отделя с урината. Именно така се възстановява минералният обмен в организма, което от своя страна действа пряко на имунната система като я засилва и укрепва. Това я прави много по-устойчива на вредни външни влияния като различни бактерии, вируси и токсини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *