Знам какво ще направиш това лято

Знаем какво ще направите това лято – ще изгорите !

Докато свикнеш, че вече е топло, и слънцето те е опарило с лъчите си.

Истината е, че трябва да се ползват слънцезащитни продукти през цялата година, а не само докато сме в отпуска край морето.

Заболяванията по кожата, най-вече ракът, не са неща, за които само чуваме, а реална опасност, от която никой не е застрахован.

плаж

За да избегнем не само кожните проблеми, но и неприятните изгаряния (които също водят до увреждане на епидермиса, а и често до поява на пигментни петна), е важно да прилагаме продукт с UV защита върху всички открити части на тялото.

За целта си набавете качествен лосион със слънцезащтен фактор между 30 и 50. По-малки стойности не ви помагат, а за по-високите все още не е доказано дали наистина помагат, даже има твърдения, че вредят.

плаж

Мажете се сутрин преди излизане, както и след душ или излизане от морето/басейна. Ако сте цял ден под жаркото лятно слънце, то трябва да имате поне три намазвания с подходящ продукт.

Запомнете: това, че сте по-мургави или пък стоите под чадър не означава, че сте предпазени и няма шанс да изгорите! Също така, ако искате да имате летен загар, трябва да се мажете активно със слънцезащитно продукти, а не да се излагате незащитени на слънцето. Така не само, че ще изгорите, но и няма да хванете тен, а просто неприятно зачервяване.

плаж

Ако все пак не успеете да се предпазите и сте изгорели, има няколко неща, които можете да направите. Като за начало изкъпете се с хладка вода без да използвате каквито и да било груби гъби за тяло, ексфолианти и т.н. Избягвайте парфюмните лосиони за тяло, както и самите парфюми. Нанесете лосион за след слънце (всяка козметична марка, която предлага слънцезащитни, има и такива).

Ако ползвате продукти за лечение на акне, по-добре ги оставете, докато не се оправи кожата ви.

плаж

Алое вера, зелен чай, кокосово масло и добре познатото кисело мляко са натуралните продукти от кухнята, които буквално могат да ви спасят при слънчево изгаряне.

От голямо значение е кожата да е добре хидратирана и да не изсъхва, което ще се случва лесно, след като слънцето я е опарило, затова и кокосовото масло и алое вера оказват неоценима помощ.

плаж

Киселото мляко помага за намаляване на паренето и дискомфорта, както и зеленият чай. Него можете да направите на отвара, да изстудите и наложите чрез компрес на засегнатите места.

Ако усетите главоболие, гадене, виене на свят и изпитвате обща отпадналост, обърнете се веднага към медицинско лице, тъй като може да имате топлинен удар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *