Кожата, в която живея!

Нашата кожа е най-големият орган в тялото ни. Тя е много важна, тъй като покрива всичко в нашето тяло. Държи всичко в него и го предпазва. Помага му да поддържа определна температура, позволява ни да чувстваме всяко докосване.

Нека не забравяме през студените месеци трябва да обърнем малко по-голями внимание на кожата си. Основният проблем за кожата през зимата е дeхидратацията.

Не чакайте да усетите какво е дехидратация а вземете превантивни мерки. Дехидратацията най често се характеризива в загуба на еластичност, фини линии, усещане за опънатост, дори сърбеж и лющене.

Особено подходящи за дехидратираната кожа са продуктите богати на мастни киселини, растителен глицерин и минерали. Те укрепват хидролипидната бариера и задържат влагата в кожата.

При избора на подходяща грижа задължително трябва да се съобразиш с типа на кожата ти, за да и осигуриш оптимално количество влага.


Слънчевите лъчи в комбинация със снега могат сериозно да навредят на кожата ви през зимата. Затова нанасяйте продукт с широкоспектърна защита около 30 минути преди излизане .

Не пропускайте нанасянето на хидратиращ нощен крем за лице. Формулата му обикновено съдържа възстановяващи и подхранващи съставки като бадемово масло и витамини, които бавно проникват в кожата докато спите и я увлажняват в дълбочина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *