Не пренебрегвай болката в ставите!

Опорно-двигателната система включва костите, свързани в скелета и мускулите. Скелетът е пасивната част на опорно-двигателната система, а мускулите-активната. Те заедно осигуряват преместването на тялото в пространството. Някои кости имат и допълнителна функция – защитна. Образуват кухини, в които са разположени важни органи – мозък, гръбначен мозък, сърцето, белите дробове. Костите са изградени от костна тъкан, хрущялна, влакнеста, мрежеста, съединителна. В междуклетъчното пространство се намират вещества, които придават определени свойства на костите.

Устройството й е забележително от механична гледна точка, затова изправете се, движете се, тичайте, танцувайте и бъдете благодарни за всяко едно ваше движение.

12% от българите страдат от заболявания на опорно-двигателната система. Сред най-честите ортопедични проблеми са заболяванията на ставите и гръбначния стълб.

За преждевременното остаряване на ставите виновни могат да бъдат травмите, наднорменото тегло, напредналата възраст, професионални натоварвания, като работа „на крак”, неправилна стойка на тялото. От болки в ставите може да страдат не само хора в напреднала възраст – 30 на сто от пациентите са млади хора под 35 години. Болката е сигнал от тялото ни, че има проблем. Когато насочваме усилията си само към потушаване на болката, не решаваме проблема, дори тя да отшуми. Просто заглушаваме „досадните симптоми”, които пречат на нормалното ни ежедневие и нарушават нашия ритъм, без да обръщаме сериозно внимание на причините, които ги предизвикват. Една от най-честите изяви на болка е тази в ставите.

Не пренебрегвайте болката, посетете специалист!

Ние ви препоръчваме хранителната добавка Хеликс

Известно е, че над 72% от хората по света на средна възраст са измъчвани от ставни болки. Като резултат качеството на техния живот е значително занижено. Третирането на този тип проблеми е сложно и скъпоструващо, а медикаментите често имат немалко странични ефекти. Това е и причината нуждаещите се от облекчение да търсят алтернатива.

Хранителната добавка Helix Original е иновация в областта на ревматологията и природната медицина, даваща надежда на страдащите от проблеми със ставите.

Ключът към решението е скрит в организъм с изключителен терапевтичен потенциал – охлювът! Ползите от него за козметиката са всеизвестни и многобройни – той влияе на кожната регенерация и забавя стареенето. Охлювите се използват в различни терапии от векове. Техни рисунки присъстват в скулптурите на древната цивилизация на инките, които са били наясно с лечебните им качества. Немалко археолози потвърждават, че охлювите са важна суровина за направата на лекарства от шаманите, отговарящи за физическото и духовно благосъстояние на своите общности.

Оказва се, че съставки от представителите на биологичния клас Кремоноги облекчават ставните болки. През 80-те години на ХХ век в Хераклион – градче на о. Крит – е направено важно откритие, касаещо терапията на хората, страдащи от артрит. Изследователски екип решава да разбере причината, поради която местното население не стада от ставни заболявания. Той открива, че хората от Хераклион консумират често охлюви. Така изолират охлювни протеини и ги тестват върху 340 души със ставни заболявания. При 78,6% от доброволците проблемите напълно изчезват. Активната съставка в белтъка от Кремоногите се нарича алантоин. Неговото действие възстановява увредения ставен хрущял. По-късно ценният протеин е лабораторно разработен и вложен в капсули, които се приемат лесно. Така е създадена хранителната добавка, облекчаваща ставните болки – Helix Original. Продуктът съдържа протеин от охлюви. Това са единствените организми, способни наново да изградят черупката си, благодарение на алантоина – основен регенериращ протеин с възстановяващо клетките действие. Helix Original Ви гарантира бърз и траен обезболяващ ефект. Засегнатата хрущялна тикан се хидратира, което спомага за възстановяване на нейната еластичност и гъвкавост. Така подвижността на ставата се възвръща.

Хранителната добавка е 100% натурална. Протеинът от охлюви подпомага ефективното облекчаване на болката и забавя стареенето. Неговото действие е допълнено с растителни екстракти от куркума и босвелия. Благодарение на състава си, продуктът влияе изключително благоприятно на опорно-двигателния апарат- стави, хрущяли и сухожилия.

Системният прием на добавката редуцира възпалението и болезненото усещане в ставите; спомага за регенериране на костите, хрущялите и синовиалната течност и намалява отоците в ставите. Продуктът може да се ползва при артрит, ревматизъм, деформираща артроза, варикоза, остеохондроза и травми. Подпомага, също така, лечението на костни счупвания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *