Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност

Какво представлява?

Хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието e заболяване, което, в зависимост от критериите на диагностициране, засяга приблизително 3 – 5% от населението на света. Проявява се през ранното детство посредством силно изразена импулсивност, хиперактивност и неспособност за самоконтрол и концентрация. Проявява се два пъти по-често при момчета отколкото при момичета. Приема се за хронично заболяване, при което между 10% и 60% от засегнатите деца продължават да проявяват симптомите и като възрастни. Много успяват да развият механизми на компенсиране, което им позволява да минимизират симптомите и/или техните последствия.

Синдром на хиперактивност при децата:

Синдромът на хиперактивност с дефицит на вниманието е сред по-често срещаните в детството нарушения на невропсихологическото развитие.
Синдромът на хиперактивност с дефицит на вниманието е сред по-често срещаните в детството нарушения на невропсихологическото развитие. Най-често се появява към 6-7 година, като засяга от 3 до 7 % от децата. Някои симптоми могат да се срещнат още преди 5-годишна възраст. Оставено без лечение, заболяването се задълбочава в юношеството и в зрялата възраст, като нарушава личностовото развитие и социалното функциониране.

Симптоми :

Невнимание, свръхактивност, импулсивно поведение са едни от най-често срещаните характеристики. Различават се три основни подтипа на това състояние:

  • Дефицит на вниманието с хиперактивност с преобладаващ дефицит на вниманието
  • Преобладаваща хиперактивност или импулсивност – неизчерпаема енергия.
  • Комбиниран тип

Диагностициране на дефицит на вниманието

Единствено специалиста, който редовно наблюдава детето, може да постави диагнозата
„хиперактивност“ ! Бичът на нашето съвремие е самодиагностицирането и свръхдиагностицирането! Съществуват десетки психологически подходи, достъпни за всеки родител и позволяващи на детето да се справи с поведението си. В тези случаи няма никаква необходимост от медицинска намеса.

Лечение:

Тук ние от Аптеки Оптима ви съветваме да спазвате инструкциите на лекаря, а като допълнение ви препоръчваме ESPRICO – ЕСПРИКО оказва благоприятен ефект и спомага за поддържане на специфичните хранителни потребности на буйни деца. Въз основа на техните нужди, съставът на Есприко е допълнен с елементите цинк и магнезий. Продуктът помага за поддържане на еластичността и подвижността на ставите, здравето на кожата и нормалната функция на сърдечно съдовата система.
Дъвчащите капсули с приятен плодов вкус съдържат рибено масло (с много висока чистота, добито от дълбокоморски риби) с висока концентрация на Омега-3 и Омега 6 мастни киселини, магнезий и цинк.
Подпомага нормалната функция на мозъка. Включените в състава Омега 3, Омега 6, магнезий и цинк допринасят за поддържане на оптимална концентрацията и способстват за балансирано и уравновесено поведение при децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *