Хидратация за сияйна кожа!

По това време на годината предстоят задушевни семейни празници, обилна и вкусна храна, смях, топлина и уют.

За съжаление, но факт, температурната амплитуда и снегът могат да развалят нашия комфорт.

Кожата е най-големият орган в нашето тяло, и съставя 20% от теглото на цялото ни тяло, през това време на годината е от особено значение да обърнем внимание на нейната хидратация, здравина и добър външен вид.

Обществена тайна е, че ХИДРАТАЦИЯТА е  спасението ни.

Загубата на естественото омазняване и хидратация през студените месеци правят кожата ни деликатна и чувствителна. При задълбочаване на проблема чувстваме опънатост и лека/силна болка, което е предпоставка за възникване на различни типове лишеи и екземи, задълбочаване фините линии и бръчки, и други белези на стареене.

При хронична дехидратация кожата ни губи тонуса и еластичността си, блясъка и жизнения си вид.

Предлагаме ви няколко лесни стъпки с които кожата ще е с добър външен вид:

1. Почистване на кожата на лицето – Винаги отстранявайте грима си преди да си легнете. Почистването на лицето вечер е особено важно, защото миглите могат да се начупят и остатъците от грим могат да причинят пъпки и червени петна.

Особено важно е да притежават хидратиращи свойства. Така създават щит за кожата, който я предпазва от грубия вятър и същевременно от ефекта на климатиците. Не използвайте сапун за лицето си!

2.       Хидратиране на кожата на лицето – Продуктите е добре да са на базата на масла (масла от бадем, авокадо, минерални масла), а не на водна основа и целта им е освен да доставят необходимата за кожата влага да възстановят нарушената защитна бариера и да преустановят загубата на влага през повърхностните слоеве.

3.       Слънцезащита – слънцезащитен крем за откритите части на кожата е излючително важно.

 В снега се отразяват 80% от слънчевите лъчи!

 В снега се отразяват 80% от слънчевите лъчи!

4.       Хидратиране на тялото – Изключително лесно се изсушава най-вече кожата на краката. Факторите допринасящи са епилацията и депилацията. Избирайте крема за тяло с допълнителен хидратиращ ефект.

5.       Хидратирайте устните си! –  Винаги преди излизане навън нанасяйте балсам за устни.

6.       Хидратация на ръцете – незащитената част от тялото през по-голямата част от деня, изложени на студения климат постоянно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *