Ябълковият оцет – спечелил заслужено уважение!

С какво е полезен ябълковият оцет, спечелил заслужено уважение от народите на различни страни и исторически епохи? Естествено това са неговите уникални лечебни свойства и удивителен набор от компоненти.
Ще започнем с това, че всички полезни вещества на ябълката практически без загуби преминават и в ябълковия оцет. За ползата от ябълките не е необходимо да говорим. Тя е известна на всички.
Но да говорим само за калия би било несправедливо. Ябълковият оцет съдържа 20 особено важни минерални вещества и микроелементи, освен това оцетна, пропионова, млечна и лимонена киселини, цял ред ферменти и аминокиселини, ценни баластни вещес¬тва като поташ, пектин. Жизнено важните вещества, влизащи в’съставана ябълковия оцет, все пак си струва да се изброят — винаги е интересно да се знае от какво, се състои този, така да се каже, прост продукт. И така, минералните вещества и микроелементите са: калий, натрий, калций, магнезий, фосфор, хлор, сяра, мед, желязо, силиций, флуор. Витамини C, E, A, В1, В2 В6. про-витами бета каротин, рутин или витамин Р.
Голяма роля за оздравяването на организма играе пектинът — баластно вещество, което подпомага хра¬носмилането и изпълнява редица полезни за организма функции: например намалява нивото на холестерина в кръвта, влизащ в състава на липопротеините с ниска плътност,  свързва образуващите се от холестерина жлъчни киселини. Но тъй като тези киселини участват в обработката на мазнините, те трябва да постъпват и по някои други пътища. За тази цел организмът отнема холестерина от кръвта и го превръща в жлъчни киселини. Това действие на пектина непосредствено се отразява върху състоянието на кръвоносните съдове: колкото е по-ниско нивото на холестерина, толкова са по-малко отлаганията по стените на кръвоносните съдове и от там се намаляват препятствията по пътя на кръвта. А доброто кръвообращение е необходимо условие за профилактиката на хипертонията.


След всичко казано до тук, ние ви предлагаме:

https://apteka-optima.com/search/product-70600.htm

Хранителната добавка на Буров Ябълков оцет + ябълков пектин действа благоприятно за:

  • Дейността на стомашно-чревния тракт и метаболизма;
  • Поддържане на здравословно телесно тегло;
  • Прочистване на организма;
  • По-бързо разграждане на мазнините;
  • Нормализиране нивата на холестерол;
  • Поддържане на здрава и красива кожа;
  • Облекчаване на болките в ставите;
  • Облекчаване симптомите на възпалено гърлото и настинка;
  • Притежава антиоксидантни свойства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *