10 бързи храни, които бременните трябва да обичат и 5, които да избягват – част 2

Препоръчваме ви:

9. Пълнозърнести закуски и овесени каши

Оставете няколко опаковки с единична порция на бюрото си за бързо закусване, когато огладнеете. Почти всички зърнени закуски са богати на витамини, минерали, включително и на фолиева киселина.

10. Обезмаслена или нискомаслена извара

Изварата е добър източник на протеини и съдържа в себе си голямо количество калций. Това е продукт, който може да срещнете в почти всички магазини за хранителни стоки. За по-добър вкус, можете да я гарнирате с ядки, сушени или пресни плодове.

Освен полезните храни, които всяка бременна жена трябва да консумира, за да си набавя необходимото количество хранителни вещества, витамини и минерали, съществуват редица храни, чието присъствие в менюто трябва да се ограничава. Ето някои от тях:

1. Пакетирани полуфабрикати с юфка и макарони

Четете надписите: тези полуфабрикати съдържат сол, мазнини и други вредни вещества.

2. Газирани напитки

Ако сте приели с храната си достатъчно количество калории и захар, по-добре избягвайте консумацията на сода и газирани напитки. Вместо това, изпийте чаша нискомаслено мляко, вода или сок.

3. Най-популярните бързи храни или закуски, които се срещат на всяка лавица

Със сигурност това е най-бързия и удобен начин да заситите глада си. Но не бива да забравяте, че тези храни са пълни с консерванти, сол, мазнини, които са вредни за вашето здраве и бременност.

4. Твърде много полуготови замразени храни

Много от тези храни съдържат космически количества от сол и мазнини. Место да ги консумирате, може просто да задушите няколко картофа в микровълновата, да ги покриете с настъргано сирене и да добавите малко броколи. Ако все пак не можете да се откажете от полуготовите храни, избирайте само тези, които са органични и с ниско съдържание на сол и мазнини.

5. Салата Айсберг

Когато искате да си хапнете салата, по-добре изберете зелената салата. Тя е богата на фолиева киселина, фибри, витамини А и Ц, както и на калий. Салатата Айсберг съдържа твърде малко количество от тези вещества.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *