10 извинения да не се захванем с джиу джицу – част втора

Препоръчваме ви:

Бразилското джиу джицу е въпрос на умения и на сила. Колкото повече тренираш, толкова по-добър ставаш. Колкото по-добре тренираш, толкова повече се приближаваш към съвършенството. Ако си мислите, че ще го постигнете за 12 седмици повторения. Когато тренирате бразилско джиу джицу нямате нужда от кардио, нито интересни тренировки от друг вид, то ви е достатъчно. Режимът е различен, тренира се с различни колани. Все повече жени се запътват към залата в търсене на интересен начин да са във форма. Но ето 10 безумни извинения, които чуваме често.

6. Някои позиции са срамни отстрани

Повечето хора си представят потни мъже, в странни позиции, но ако влезете в самата тренировка, ще разберете че последното нещо, което си мислиш, докато се опитваш да счупиш крайник на човека над теб е колко е неудобно или колко интимна е позицията, това не бива да обезкуражава момичетата, все пак любим спорт с най-добрата приятелка е двойна награда.

7. Твърде стар съм

Хубавото на джиу джицуто е, че никога не е прекалено късно, даже много превъзходни бойци са започнали на 20, докато техните противници тренират от детска възраст.

8. Страх ме е да не се нараня

Може да се нараните навсякъде и по всяко време, понякога за 15 години няма да счупите нищо, докато ако се хлъзнете по непочистената улица и вече имате фрактура.

9. Първо трябва да вляза във форма

Всъщност какво по-хубаво от това, за да влезете във форма, а при този спорт натоварвате цялото тяло и подобрявате издръжливостта си.

10. Бразилското джиу джицу е неефективно към повече нападатели

Всъщност никое бойно изкуство не е защитено от куршуми, дори да тренирате с няколко нападатели не се знае как ще реагирате в реална ситуация, а и биенето на 10 от един го има само по филмите, но ако искате спорт, който и да ви защити това е много ефективен начин за самоотбрана.

Не забравяйте, че този спорт е много забавен и си има своя чар, дори за хора далеч от тези среди, не си търсете извинения, опитвайте нови неща и не преставайте да се движите.

Част първа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *