10 начина да се избавите от прилошаване по време на пътуване

Какво е болест по време на пътуване? Понякога може да се използва термина морска болест или болест в колата, най-често се дължи на проблем с вътрешното ухо, причинен от многократно движение. Всеки може да развие подобен синдром, но хората се различават по тяхната чувствителност спрямо движението. Най-често болестта засяга деца между 2 и 12 години, бременни жени и хора, предразположени към мигрена. В допълнение, морска болест може да се развие от движението на колата или от турболенция в самолета.

Най-честите симптоми и оплаквания са гадене, повръщане, виене на свят, потене и общо неразположение. Тези симптоми възникват под влияние на вътрешното ухо, поради промени в чувството за баланс и равновесие на човека.

10 съвета за предотвратяване на прилошаването при пътуване:

  1. Внимавайте с консумацията на храни, напитки и алкохол преди и по време на пътуването. Избягвайте консумацията на храни и алкохол, от които може да ви стане тежко. Мазни, пикантни и тежки храни могат само да задълбочат проблема.
  2. Избягването на силни миризми на храни, също може да помогне да се предотврати гаденето.
  3. Изберете си място, където ще се насладите на най-малко движение. В средата на самолета, над крилото, ако пътувате с кораб изберете каюта в по-ниските етажи, която да е по-близко до центъра на плавателния съд.
  4. Не седете с лице обратно на посоката на движение на превозното средство.
  5. По възможност, ако пътувате с кола, заемете предната седалка. Ако пътувате с автобус, се стремете мястото ви да е по-близко до шофьора.
  6. Не четете по време на пътуване, ако сте склонни към морска болест.
  7. Ако пътувате с кола или лодка, се съсредоточете към това да фиксирате погледа си върху хоризонта.
  8. Дръжте колкото се може повече отворени прозорци, за да влиза чист въздух в превозното средство.
  9. Изолирайте се от други хора, страдащи от морска болест. Самото слушане на техните оплаквания или наблюдаването им, може да предизвика развитието на дискомфорт и при вас.
  10. Може да се посъветвате с лекар, който да ви предпише медикамент, с който да подобрите състоянието си, в случай че морската болест е ваш спътник при всяко пътуване. Можете да използвате гривните Sea Band, които са без медикаменти и са напълно безопасни и много ефективни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *