10 забавни начина да влезете във форма без фитнес зала

Препоръчваме ви:

Посещаването на фитнес център може да бъде фантастичен начин, за да влезете в добра форма, но трябва да знаете, че това не е единственият начин да постигнете желания от вас ефект. Можете да се насладите на разнообразни тренировки у дома или навън, които ще ви накарат да се чувствате добре и да влезете във форма.

1. Създайте свой собствен стил на тренировка

Тренировката може да се превърне за вас в едно истинско удоволствие. Кой не обича предизвикателствата? Можете да създадете свой собствен стил чрез комбинация на различни кардио упражнения в дома или навън, сред природата. Всичко, от което се нуждаете, е чифт маратонки. Опитайте тази схема: скокове, напади, свиване на коленете високо към гърдите, лицеви опори, коремни преси. Правете всяко упражнение поне по 60-90 секунди, след това починете, ако е необходимо. Повторете цялата серия два-три пъти.

2. Присъединете се към отбор

Понякога да накарате себе си да стигнете сами до фитнес залата, може да се окаже трудно предизвикателство. Ако все пак искате да тренирате и да не сте сами, може да опитате да се запишете към отбор. Ако сте пропуснали сезонното набиране на участници, винаги можете да влезете в графика, като резерва.

3. Пешеходна обиколка на града

Ходенето е лесен метод да поддържате формата си, не се изисква нищо повече от чифт здрави обувки и желание. Забавен начин за тренировка е записването в някоя пешеходна обиколка на туристически обект в и около населеното място, в което живеете. Ще научавате нови и интересни неща, докато тренирате.

4. Запишете се в състезание с препятствия.

Състезанията с препятствия набират все повече популярност, тъй като съчетават в себе си както фитнес, така и забавления и приключения. Участниците в подобен тип спорт, се катерят по стени, лазят в кал, прескачат бодлива тел, преминават през водни ями и др. Накратко, това е вълнуващ начин да тренирате тялото си.

5. Направете си екскурзия

Туризмът е чудесен начин да стимулирате дейността на сърдечния си мускул, докато се наслаждавате на чистия въздух и красивите гледки. Вземете приятелите си, обуйте си удобни обувки и можете да започнете своя поход. Със сигурност след приключване на разходката, ще се чувствате много по-удовлетворени, отколкото да прекарате един час в салона.

6. Опитайте тренировка на пистата

Спринтът изгаря повече калории от почти всяка друга кардио дейност, но ако вече ви е скучно на бягащата пътека или ви е писнало да обикаляте блока си, чудесен начин е да потренирате на най-близката писта. Промяната на скоростта помага за изгарянето на повече калории.

7. Възползвайте се от онлайн намаления

Понякога в специализираните онлайн групи за спортуване, се появяват промоционални талони, които предлагат чудесни оферти за спортни занимания, като йога, скално катерене, ветроходство и др. Възползването от подобни сделки, е чудесен начин да опитате нещо ново, като едновременно с това, правите вашата тренировка малко по-вълнуваща.

8. Превърнете домакинската работа в тренировка

Домакинската работа всъщност е и процес на изгаряне на калории. Фокусирайте се върху тези дейности, които имат най-висока ефективност за горене на калории, като търкане на ваната, чистене с прахосмукачката. За да се почувствате по-комфортно, може да обуете кецовете си и да си пуснете приятна музика. Ако искате малко предизвикателство, направете няколко лицеви опори или клека, всеки път, когато песента се смени.

9. Бъдете доброволец

Станете доброволец в проекти за обществени услуги, като например озеленяване или почистване на парка и зелените площи. По този начин ще създадете нови социални контакти, ще допринесете за подобрение на физическата си форма и ще се почувствате по-удовлетворени от себе си.

10. Практикувайте йога у дома

Един изключително лесен и достъпен начин за тренировки. За да осъществите дейността ви е необходимо само да си намерите онлайн уроци, удобно място за практикуване у дома и просто да започнете. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *