10 здравословни ползи, които ви носят синьо-зелените водорасли – част 2

към първа част

5. Намалени нива на кръвната захар – При пациенти с диабет тип 2, синьо-зелените водорасли могат да бъдат доста ценен продукт. Според някои изследвания една чаена лъжичка спирулина, която се приеме ежедневно, може да е достатъчна, за да намали нивата на глюкозата както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Пациенти с диабет тип 2, които не ползват инсулин, може да установят, че добавянето на синьо-зелени водорасли към менюто им е чудесен начин да контролират нивата на кръвната си захар, без напълно да преструктурират храненето си, въпреки че първо би била уместна консултация с лекар.

6. Контрол над алергиите – Винаги е било трудно, а понякога и почти невъзможно, да се открие лек срещу сезонни или екологични алергии. Синьо-зелените водорасли са едно от най-добрите лечения на вашите симптоми, тъй като помагат за намаляване на възпалението в носните проходи. Консумирането на една чаена лъжичка водорасли всеки ден, може да намали запушването, кихането и сърбежа. В случай, че не сте намерили комбинация, която да сработва срещу алергиите, опитайте да добавите синьо-зелени водорасли към ежедневието си, за да се възползвате от ценните им ползи.

7. Намаляват холестерола – Синьо-зелените водорасли са доказано средство в борбата за намаляване на нивата на холестерола. Това естествено помага да се намалят най-смъртоносните от всички заболявания –  сърдечните. Консумирането на синьо-зелени водорасли намалява нивата на лошия холестерол, заедно с нивата на триглицеридите, като едновременно повишават нивата на добрия холестерол. Добре е все пак, да се консултирате и с лекуващ лекар, който да определи дозировка на водораслите.

8. Подпомаха контрола на ХИВ и СПИН – Спирулината и другите синьо-зелени водорасли показват признаци за действие към намаляване на симптомите и растежа на ХИВ и дори на СПИН. Проучвания показват, че пациенти, които консумират водораслите, са значително по-малко склонни да прогресират болестта. Те дори успяват да подобрят състоянието си. Това може да се дължи на факта, че синьо-зелените водорасли имат положително въздействие върху имунната система.

9. Намаляват инфекциите, свързани с гъбички – Консумацията на синьо-зелените водорасли може да доведе до намаляване на кандида. Кандидата е бактерия, която причинява дрождени инфекции, както вътрешно, така и външно. Обикновено хората, страдащи от кандидоза, изпитват сърбеж или течения, което сигнализира за растежа на кандида. Синьо-зелените водорасли насърчават растежа на „Добри” бактерии. Антибиотиците и противогъбичните лекарства третират гъбичните инфекции. Антимикробните свойства на синьо-зелените водорасли спомагат да се поддържа равновесие на бактериите в червата.

10. Отслабване – И естествено – любимата тема на много хора – отслабването. ДА, синьо-зелените водорасли са популярна хранителна добавка за тези, които искат да отслабнат бързо. Това е така, защото водораслите са с високо съдържание на протеини, което ви кара да се чувствате по-малко гладни и да изгаряте повече калории. Консумирането на водораслите сутрин може да ускори метаболизма ви за деня, правейки ви машина за изгаряне на мазнини. Тъй като синьо-зелените водорасли също подпомагат здравословното храносмилане със своите антимикробни свойства, улесняват смилането на храната и заедно с това водят до по-добра абсорбация на важните хранителни вещества. Заедно със здравословното хранене и правилното количество упражнения, синьо-зелените водорасли могат да стимулират плановете Ви за отслабване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *