12 доказани ползи от авокадото – част 2

Препоръчваме ви:

6. Хората, консумиращи авокадо са по-здрави

Това се дължи на факта, че хората, които консумират авокадо, приемат по-голямо количество хранителни вещества, затова страдат от по-нисък риск от сърдечни заболявания и диабет. Освен това, телесното тегло намалява, както и коремните мазнини, т.е. приемате „Добър” холестерол.

7. Мазнините в авокадото помагат да се абсорбират хранителните вещества от растителните храни

Когато става въпрос за хранителни вещества, трябва да знаете, че всъщност не количеството им е съществено, а начинът, по който се абсорбират. Научно доказано е, че ако добавите авокадо или масло от авокадо към вашето меню, то може да повиши стойността на хранителните вещества на другите растителни храни, които консумирате.

8. Авокадото съдържа антиоксиданти

Не само, че авокадото повишава абсорбацията на антиоксиданти от другите храни, но и самият плод е богат на антиосидантни вещества сам по себе си.

Авокадото съдържа вещества, наречени Лутеин и Зеаксантин, които са изключително важни за здравето на вашите очи, тъй като значително намаляват риска от катаракта и дегенерация на макулата.

9. Авокадото може да предпази от рак

Има ограничени доказателства, че авокадото допринася в предпазването от рак. Проучване сочи, че консумацията на авокадо подпомага да се намалят страничните ефекти от химеотерапията, както и за спирането на растежа на раковите клетки на простата.

10. Екстракт от авокадо подпомага за облекчаване на симптомите на артрит

Артритът е силно разпространена болест, като са познати много видове от заболяването и обикновено това са хронични проблеми, с които хората живеят през голяма част от живота си.

Няколко изследвания сочат, че екстракт от авокадо или соевото масло могат да намалят симптомите на артрит на костите, наречен още остеоартрит.

11. Консумирането на авокадо може да помогне за намаляване на теглото

Съществуват няколко доказателства, че авокадото е приятел на губенето на тегло. В изследване хора били разделени в две групи. Първата група била инструктирана да яде ястия с авокадо, а втората – без. След известно време се установило, че групата, която консумирала плода, се чувствала с 23% по-задоволена и с до 28% по-ниско желание да се хранят през следващите 5 часа.

12. Авокадото е вкусно и лесно може да се вмъкне във вашата диета

Авокадото може да се включва в салати и в разнообразие от рецепти. Притежава богата, кремообразна и мазна текстура и се съчетава с голямо разнообразие от съставки. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *