13 храни с под 300 калории – част 2

Препоръчваме ви:

Тези вкусни хранителни решения за обяд и/или вечеря не само ще задоволят вашия глад, но и са нискокалорични и същевременно с високо съдържание на полезни вещества.

7. Миди с пореч и бекон

Мидите са чудесен избор, когато искате да избегнете стандартните рибени ястия, а когато са „обгорени” в тиган, придобиват чудесен вкус, в комбинация с бекон. Добавянето на изобилие от повяхнал пореч и поръсването с дребно настърган лук, придава перфектна свежа страна на иначе соленото ястие. Количеството на калориите е 260 за порция.

 

8. Пълнено пиле (с козе сирене и сушени домати)

Филето от пилешки гърди е често препоръчвано във всякакви нискокалорични диети, тъй като съдържат много протеини и малко количество мазнини. Една интересна и разнообразна идея за приготвяне на пиле, е да го напълните с комбинация от сушени домати, босилек и козе сирене, преди да го запечете във фурна или на грил.

9. Пиле „Пепероната”

Друг чудесен начин за сервиране на пилешкото е „Пепероната”. За приготвяне на соса, е необходимо да се запържи лук в малко зехтин, преди да се добавят гъбите, чесъна и червените чушки. След около 5 минути добавете 250 мл бяло вино и оставете да къкри 10 минути преди да залеете печените пилешки филета.

10. Нахут с къри

Нахута с къри е ястие, което може да престои и няколко дни в хладилник, което го прави прекрасна бърза храна за след тежък работен ден, когато нямате време за готвене. Затоплени кубчета лук в зехтин и комбинирани с кимион и куркума, оформени като пюре. Добавете нахута и кокосово мляко и заварете на тих огън за около 30 минути.

11. Пиле с кашу

Бърза и лека вечеря, само 250 калории. Запържва се пилешкото, кашуто, жълт пипер, джинджифил, броколи и лук преди да добавите соевият сос и сладкия сос чили.

12. Нискокалорична Корма

Кормата е известна като кремообразна, богата на къри, но как бихте реагирали, ако знаете, че може да консумирате кавърма, която е само с 186 калории? Запържете лук и нарязано на кубчета пилешко месо преди да добавите 100мл. сметана и 4 супени лъжици паста Корма. Покрийте тигана и варете на тих огън 20 минути , за да сгъстите соса. Поднесете с разпилени бадемови ядки и варен ориз.

13. Микс от зеленчуци на грил

Сипете микс от домати, гъби, чушки и всякакви други зеленчуци, които имате под ръка в тава за печене, наредете филийки нискокалорично сирене Моцарела отгоре. След това поръсете с чесън и свеж босилек. Запечете на грил за 10 минути. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *