13 НЕЩА, КОИТО ВСЯКА „ИСТИНСКА“ ЖЕНА ТРЯБВА ДА ПРИТЕЖАВА

 

 1. Идеален костюм
  Разглеждайки модни списания се чудите какъв костюм да си купите, неминуемо ще чуете съвети, които да ви изкушат да посегнете към нещо „последно". Ако сте решили обаче да харчите разумно, не се нахвърляйте на свръхактуалното за момента, защото следващия сезон ще разполагате с една соленоструваща и отчайващо демодирана дрешка.
  Най-много се вглеждайте в качеството на плата, защото и най-семплата кройка изглежда шик, когато дрехата е ушита от качествен плат.
  Изберете костюм с пола или прав панталон и сако, което най-добре подхожда на фигурата ви. Колкото до цветовете, черното винаги е актуално.
  Нюансите на неутралното сиво пък са подходящи за всякакъв случай и за всеки сезон.

 2. Перфектно оформени вежди
  Според специалистите съвършената форма на веждите зависи 2/3 от извивката и 1/3 от наклона.
  Прекалено гъстите вежди придават строгост и ви правят по-възрастни. Ако ги оскубете, ще придобиете по-свеж и по-младежки вид.

 3. Перфектно – прилягащ сутиен
  Наскоро се появи доста стряскаща информация, свързана с размера на сутиените – новата система в измерването, наречена Т-сутиен. Тя е измислена от бизнесмена Даниел Набаро. Набаро фиксирал два основни проблема в досега съществуващата система на оразмеряване на сутиените: разликата между производствените данни за размера и търговските им означения и разликата в номерацията при различните марки. Затова той предлага на своите клиентки нещо съвсем различно и просто. Всичко, което те трябва да направят, е да вземат две пластмасови „чашки" и да ги поставят върху гърдите си. И така да стигнат до тази форма и размер, която най-добре им приляга.

  Но докато тази система стигне до нас – не ви остава нищо друго, освен да се пъхнете в пробната и да пробвате това, което ви се ще да купите.

 4. Голяма дамска чанта
  Всяка дама си мечтае за идеалния вариант: красива и елегантна чанта, не много голяма, която обаче да побира всичките „ужасно необходими дреболии". Само че такава чанта – хем красива, хем с възможностите на сак, не се намира никак лесно и въобще не би била евтина. Въпреки че си заслужава да похарчите малко повече пари, за да се снабдите с красивото удобство.
  Никак няма да съжалявате, ако си позволите такава чанта, и то от естествена кожа. Естествената кожа с годините става още по-хубава на външен вид. Днес пазарът предлага огромно разнообразие от форми, материал й… цени. За всеки джоб и за всеки вкус. Но все пак класика си остава кожата в традиционните й цветове – бежово, шоколадово, черно и червеникаво.

 5. Червено червило
  Мислите, че никога няма да го сложите? Глупости!
  Тайната е да се открие точният нюанс на червеното.
  На кожа с маслинен тен подхождат оранжевото и топлото червено.
  На бледа или розова кожа – студените му нюанси.
  Ако не сте сигурна – потърсете съвета на специалист.

 6. Червени обувки
  Първото нещо, което трябва да направите, ако сте решили да си вдъхвате увереност и да променяте имиджа си, е да си купите чифт червени обувки.
  Вярно, че най-важното за едни обувки не е цветът, а да са удобни, защото в противен случай доброто ви настроение и чувството за комфорт могат да отидат по дяволите. Но пък червеният цвят стимулира първата чакра, зарежда с позитивна енергия и подобрява кондицията Затова купете си чифт кокетни червени обувки.

 7. Слънчеви очила
  Освен че ще пазят очите ви, те ще ви придадат изтънчен, елегантен и мистериозен вид. Ако ви се намират очила с форма от 60-те години, направо сте щастливка, защото те отново са актуални. Ако пък нямате, пак не е фатално, защото днес се продават достатъчно разнообразни откъм цвят и форма очила, и то със стъкла, които надеждно предпазват от UV-лъчи.

 8. Красива пижама
  Мека, памучна – когато искате да се сгушите в нещо топличко.
  От копринен сатен или дантела – за случаите, в които трябва да зашеметите някого.

 9. Подходящо осветление в спалнята
  Никой не изглежда прекрасно на светлината на мощна 100-ватова електрическа крушка, спалнята трябва да има само една лампа, с приглушена и омекотена светлина.
  Специалистите препоръчват да се използват слаби луминесцентни крушки, покрити с абажури – на тяхната светлина ще изглеждате божествено.

 10. Приятно спално бельо
  То трябва да е такова, че като се пъхнете между чаршафите, да изпитате не просто удоволствие, а истинска наслада. Специалистите препоръчват ленените чаршафи. Те са прохладни, здрави, приятни за кожата. Но са кошмарни за гладене и могат да ви струват почти колкото леглото.
  Памучните пък са изключително меки, абсорбират влагата, но бързо се износват. И също не са евтини (особено ако са от качествен египетски или перуански памук). За съжаление днес е доста трудно да се намери спално бельо от тежък памук, тъй като „смесите" с изкуствени влакна са завладели тотално пазара.

 11. Тирбушон 🙂
  За всеки случай, ако някой мъж смотаняк, който не може една бутилка да отвори, се озове погрешка у вас на гости, трябва да сте подготвена. Още повече, ако в биографията ви липсва професията барман. Би било добре в подобни „аварийни" ситуации да разчитате на тирбушон, с който измъкването на проклетата коркова тапа се превръща във фасулска работа.

 12. Самочувствие в повече
  Три убийствени реплики трябва да изхвърлите от речника от мислите си завинаги: 1. „Аз съм дебела."
  2. „Вкус ли? Виждала съм и неандерталец по-добре облечен…"
  3. „Аз съм една от милионите неудачници."

 13. Поне две причини за измъкване за измъкване от кофти ситуации
  Телефонът звъни. Вдигате и чувате гласа на „приятелка", от която: на всяка цена искате да се отървете. Кани ви на кафе, а на вас мозъкът ви е празен и нищо не ви хрумва.
  Вариант първи кажете, че трябва да се по-съветвате с с партньора или родителите си.
  Втори: първо приемете, а после се обадете и кажете, че ужасно съжалявате, но съвсем, ама съвсем сте забравили, че ще вечеряте с родителите на гаджето си, със своите родители или с когото още се сетите.
  Бъдете любезна, конкретна и убедителна, за да не ви сметнат за грубиянка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *