14 Етерични масла, които трябва да изпитате – част 1

Препоръчваме ви:

От древен Египет до наши дни, етеричните масла са използвани за справяне с различни проблеми, като стрес, болки и дори акне. Подбрали сме 14 вида масла, всички от които можете да намерите в сайта на аптеки Оптима и да извлечете благоприятните им ефекти на момента.

1.Етерично масло от мента – за по-голяма бдителност

Маслото от мента ще направи шофьорите по-внимателни зад волана, а спортистите по-енергични преди мач. Студентите и учениците по-съсредоточени преди изпит. За всички, чието внимание е нужно да се фокусира.

Купете тук


2. Етерично масло от лимон – за повишаване на настроението

Японците открили с проучване, че тези, които са използвали този вид масло и са били в депресия, рязко са намалили приема на антидепресанти и са се почувствали значително по-добре. За всички, изложени на прекомерен стрес или емоционално напрежение.

Купете тук 

 

3. Етерично масло от лавандула –  за по-добър сън

Изследванията показват, че лавандулата увеличава мозъчните алфа вълни, свързани с отдих и дълбок сън. Лавандулата е вълшебна и при успокояване на предменструалния синдром и потушаването на болката.

Купете тук

 

4. Джинджифил – за облекчаване на гадене

Чаят от джинджифил и бонбонките помагат, но миризмата на етеричното масло облекчава в пъти по-бързо гаденето. В болниците се използва за облекчаване на пациенти, претърпели радиация.

Купете тук

 

5. Етерично масло от грейпфрут – за редуциране на апетита

Едно изследване с мишки, доказва че след инхалация с масло от грейпфрут се засяга нерв, отговарящ за усещането на глад.

Купете тук

 

6. Лавандула, лайка и нероли – за облекчаване на стреса

Комбинацията от тези 3 масла е чудодейна и е наистина ударна доза срещу стрес и негативни емоции.

7. Етерично масло от евкалипт – при запушен нос и синузит

Този аромат подпомага отпушването на носа, като също е особено полезно и при страдащи от синузит. Немско проучване доказва, че ще се почувствате доста по-добре, ако капнете няколко капки в съд и вдишвате с кърпа около главата, като инхалация.

Купете тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *