15 впечатляващи ползи от магнезия – част 2

6. Облекчава предменструалния синдром

Осигуряването на адекватна консумация на магнезий, особено в комбинация с витамин B6, може да помогне за облекчаване на симптомите на PMS, като например безсъние, подуване на корема, увеличаване на теглото, подуване на краката и т.н.

7. Отслабва безпокойството

Падането на нивата на магнезий или колебанията в начина, по който минералът се преработва, са пряко свързани с високи нива на безпокойство. Това се отнася до свързаната активност в оста HPA, набор от 3 жлези, които регулират реакцията на индивида на тревожност.

8. Помага за лечение на психични нарушения

Магнезият е известен с лечението на някои от често срещаните психични нарушения като стрес, пристъпи на паника, прекомерно възбуда и стрес.

9. Предотвратява астмата

Хората, страдащи от хронична астма, могат да стабилизират своите дихателни модели с магнезиеви добавки, които спомагат за успокоените бронхиални мускули и управляват дишането. Дори задух и хрипове могат да бъдат облекчени до голяма степен чрез прилагане на магнезий интравенозно.

10. Увеличава енергийните нива

Магнезият помага да се увеличи производството на енергия в тялото и насърчава активирането на ензимите, за да се създаде клетъчна енергия.

11. Помага за производството на колаген

Магнезият е ключов фактор за производството на протеини, които постепенно се превръщат в колаген, който е естествен протеин, присъстващ в тъканите като сухожилията, кожата. Освен това, той присъства в костите, роговицата, хрущяла, междупрешленните дискове и кръвоносните съдове. Колкото повече колаген имате във вашата система, толкова по-силни ще са тези части на тялото.

12. Регулира функциите на пикочния мехур

Много хора с проблеми с пикочния мехур и постоянно желание за уриниране могат да намерят особено облекчение в магнезиевите добавки. Уриниращото разстройство може да бъде резултат от многобройни проблеми като инфекции, нефрит или интерстициален цистит. Въпреки това, адекватният прием на магнезий може да предложи облекчение от такива заболявания.

13. Стимулира абсорбцията на минерали

Той помага да се абсорбират ключови минерали и витамини като калций, калий, фосфор и натрий. Минералната абсорбция обикновено се среща в тънките черва, което позволява детоксикация на много опасни вещества.

14. Предотвратява еластичните атаки

Това е един от най-важните елементи, които спомагат за осигуряването на безпроблемна бременност. Адекватният прием на тази добавка по време на очакваната продължителност може да помогне за намаляване на риска от остеопороза, както и да увеличи толерантността към болката. Това, от своя страна, помага за по-гладкото прилагане. Магнезиевият сулфат е най-доброто средство за спиране на еклампталните атаки при очакващи дами, които могат да страдат от високо кръвно налягане.

15. Предлага противовъзпалителни преимущества

Дефицитът му е свързан с хронично възпаление, което може да допринесе за хронични заболявания и затлъстяване. Въпреки това магнезийните добавки могат да помогнат за намаляване на CRP и други маркери на възпаление при по-възрастни хора, пациенти с диабет и наднормено тегло.

Недостигът на магнезий, макар и рядък, но въпреки това преобладаващ, особено при по-възрастни хора. Това може да се дължи на прекомерна консумация на алкохол, някои здравни проблеми като стомашно-чревно разстройство и употребата на определени медикаменти. Магнезиевият дефицит е свързан с редица сериозни здравни проблеми като остеопороза, сърдечно-съдови проблеми, инсулинова резистентност и метаболитен синдром. За да се сведе до минимум рискът от всички такива здравни заболявания, е необходимо включването на достатъчно количество магнезий в ежедневната ви програма. Възрастните трябва да се стремят към 400 до 420 милиграма на ден (мъже) и 310 до 320 милиграма на ден (жени).

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *