15 впечатляващи ползи за здравето от билките – част 2

към първа част

6. Имунна система – Може да сте чули експерти, наблягащи на значението на силната имунна система. Това е така, защото може да убие различни микроби и бактерии, които са отговорни за инфекции – като обикновена настинка, грип, често стомашни усложнения и т.н. Можете да се борите с тези неприятни здравни проблеми чрез консумирането на анасон – сладко и ароматно семе. Той е широко използван в растителните медикаменти за потискане на кашлица, хрема, загуба на апетит, разстроен стомах и т.н., защото има високи нива на фенилпропаноиди, които са отговорни за борба с бактериите, което прави вашата имунна система по-силна.

7. Билки за сърдечно-съдовата система – Ако се борите със сърдечно-съдови заболявания, започнете да консумирате листа от босилек. Листата съдържат силни противовъзпалителни и антиоксидантни компоненти, които помагат за лечение на различни сърдечно-съдови проблеми. Листата от босилек също са известни с това, че поддържат нивата на кръвното налягане. Проучване също така доказва, че консумирането на етерично масло от босилек може да понижи холестерола, триглицеридите и кръвната захар.

8. Антибактериално и противогъбично действие – Хората с определени хранителни алергии се препоръчва да включат риган в диетата си, тъй като тази мощна билка има много антибактериални и противогъбични свойства. Тези свойства са от съществено значение, тъй като се борят с хранителни инфекции, и алергии.

9. Кашлица и настинка – Можете да ги лекувате, като консумирате смесени билки – чай. Пиенето на топъл чай е най-безопасният начин да облекчите симптомите на обикновена настинка и ароматът му също така успокоява нервите ви. Можете да опитате и чай от мащерка, който съдържа тимол. Тя има потенциал да предпазва тялото ви от вредни организми.

10. Облекчение на болката – Много проучвания са доказали, че продължителната консумация на билки облекчава различни телесни болки, включително болки в ставите. Тези билки също са ефективни при елиминирането на възпалението на ставите. Освен това, в китайската традиционна медицина ментата, куркумина и градинския чай се използват широко за лечение на всякакъв тип болка, включително менструална.

11. Депресия и емоционални проблеми – Депресията и други психологически проблеми никога не трябва да се пренебрегват, тъй като те са свързани с вашето когнитивно здраве. Като успокояваща билка, градински чай може да третира емоционални проблеми и да се бори със симптомите на депресия. Вдишването на аромата му е известно, че облекчава нивата на стрес, което отново е сериозен здравословен проблем.

12. За дълга коса – Ако ви е писнало от сухата и повредена коса, трябва да спрете да се притеснявате сега. Дългата и блестяща коса вече не е проблем, тъй като разковничето се намира в билките. Можете да добавите билкови чайове към ежедневието, които съдържат противогъбични и антибактериални свойства. Тези свойства са известни, че подобряват скалпа, като го предпазват от гъбички и пърхот, които са причините за спирането на растежа на косата ви.

13. Безупречна кожа – Мащерката, ригана и ментата имат антибактериални и антисептични свойства, които помагат при предотвратяването на акне. Тези билки също така намаляват признаците на акне, оставяйки кожата ви чиста и сияйна.

14. Здрави кости – Изненадващо е, но консумиращите билки подобряват здравето на костите чрез намаляване на възпалението на ставите. Освен това количеството калций, което се намира в магданоза и босилека, също е ефективно за поддържане на здрави зъби.

15. Борба срещу инфекции – Благодарение на антибактериалните се свойства, те задържат бактериите. Успокояващият аромат на тези билки облекчава и гаденето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *