25 начина да редуцирате по 500 калории на ден – част 1

Препоръчваме ви:

Най-основният начин да намалите теглото си, е да отрежете калориите. Но колко точно трябва да изгаряте, за да получите видим резултат? Просто е. Можете да премахнете по паунд на седмица, ако намалявате 500 калории всеки ден. Как? Ето 25 лесни начина да се справите с проблема.

1. Поработете с краката си

Слабите ви приятели най-вероятно са много подвижни и поради това изгарят поне по 350 калории на ден, защото се движат повече. Опитайте няколко дни да се разхождате, докато говорите по телефона или се раздвижете на някоя мелодия.

2. Не прекалявайте с ядките

Особено, ако са в голяма купа. Колкото е по-голямо количеството, което си сипвате, толкова повече консумирате. Ядките съдържат полезни за здравето на сърцето мазнини, но са с високо съдържание на калории. Намалете консумацията им и може да редуцирате повече от 500 калории.

3. Не яжте пред телевизора

Приемате до 288 калории повече, когато се храните пред телевизора. Навместо това, се хранете на кухненската маса и се лишете от поне час от времето за гледане на телевизия, като го заместите с разходка. Заедно, това прави 527 изгорени калории.

4. Ограничете салатените дресинги

Голямата салата може да изглежда здравословно, но с всички онези добавки отгоре, може да я превърне в по-калорична храна и от лазанята. Натрошено сирене, карамелизирани ядки, бекон, авокадо, сушени плодове, кротони и винегрети могат да добавят много калории.

5. Използвайте малки чинии

Вместо 30-сантиметрови чинии, използвайте по-малки. Ще изядете от 20-25% по-малко и ще спестите до 500 калории.

6. Пропускайте кремообразните храни

Или поне намалете размера им. Десерти, които вървят с чаша кафе могат да съдържат до 670 калории. Те съдържат пълномаслено мляко, сметана, различни сиропи.

7. Бройте чипса и бисквитките

Не бива да ядете чипсовете от големи кутии или пакети, защото има голяма вероятност да ядете, докато изпразните съдържанието. А това води до натрупване на голямо количество калории.

8. Сервирайте и седнете

Семеен тип хранене – с плата и купи храна на масата, поканете хората да повторят и потретят. Намалявате стотици калории докато пълните чиниите преди да ги сервирате. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *