25 начина да редуцирате по 500 калории на ден – част 3

Препоръчваме ви:

17. Наспивайте се

По-малкото часове сън могат да ви накарат да посещавате по-често хладилника през нощта, а това води до неминуемо увеличаване на количеството калории, които приемате. Спете повече и спестете 1087 калории.

18. Бъдете домакини

Отидете до супермаркета, прекарайте поне час, приберете се, разтоварете покупките, пригответе храната (гответе около 2 часа), подредете масата и сервирайте. Цялото това упражнение води след себе си поне 640 изгорени калории.

19. Премахнете навика да пиете сода

Чаша газирана напитка съдържа между 150 и 180 калории. Ако намалите приема с по 2-3 чаши на ден, ще спестите много калории. Пийте вода, за да спестите до 540 калории.

20. Прости трикове, за да се заситите (с по-малко)

За закуска изяжте две сварени яйца – ще се чувствате заситени и ще изядете 416 калории по-малко на ден. Преди обяд или вечеря изяжте една купа ниско калорична супа. Така ще приемете 134 калории по-малко на всяко хранене.

21. Пуканките

Да, голямото количество пуканки повишава килограмите и добавя 1005 калории към вашето меню.

22. Не преяждайте

Обръщайте внимание на това, колко заситени се чувствате и оставяйте прибортите, когато се нахраните. Вслушвайте се в сигналите на тялото си, вместо да гледате колко ви е пълна чинията и спестете до 500 калории на ден.

23. Напитки без захар

Чай с добавени плодови сокове в него, може да съдържа до 400 калории. Това прави напитката не по-малко вредна от обикновената сода. Ето защо избирайте напитки без добавена захар в тях, за да избегнете ненужното натрупване на калории.

24. Внимавайте с количеството храна за една порция

Една порция от каквато и да е храна, може всъщност да се превърне в твърде голямо количество калории. За целта, разделете порцията с някого или просто оставете част от нея за следващо хранене. Така ще спестите много от излишните калории.

25. Избягвайте големите количества сладолед

Дори да умирате за любимият си сладолед, се замислете, че ако намалите количеството двойно, ще успеете да редуцирате и голямо количество калории. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *