3 ползи за вашето здраве от хидролизирания колаген тип 2

Проблемите със ставите не бива да се подценяват. Те могат да засегнат широк кръг от хора, както възрастните, така и младите. Независимо от типа на състоянието на вашите стави, полезно би било да приемате комбинирани добавки, които да подобрят здравето на ставите, да намали възпаленията, нивата на болка и създалия се дискомфорт.

Когато търсите комбинирана добавка, за да облекчите състоянието си, е задължително да знаете какво съставлява формулата, която избирате. Всяка съставка във вашата формула за комбинирана добавка трябва внимателно да бъде избрана въз основа на ползите за здравето и други промишлени стандарти. Хидролизираният колаген тип 2 е уникална съставка с много ползи за здравето. Хидролизираният колаген тип 2 е уникална съставка. Колагенът е един от най-често срещаните видове протеини, открит при хора и животни, присъстващ в кожата, тъканите, сухожилията, костите и кръвоносните съдове. Хидролизираният колаген преминава през процеса на хидролиза, за да се разрушат молекулните връзки между отделните нишки на колагена. И ето защо да включите точно хидролизираният колаген тип 2 във вашите добавки:

1. Ползи за кожата – с напредването на възрастта, разграждането на кожата се свързва директно със съдържанието на аминокиселини. Разграждането на аминокиселини, като глицин, пролин, хидропролин и аланин в структурата на кожата намалява. Проучвания сочат, че основните аминокиселини в хидролизирания колаген повишават гладкостта и хидратацията на кожата. Хидратацията на кожната тъкан е пряко свързана с общата дебелина, гъвкавостта и устойчивостта.

2. Подобрява здравето на ставите – тъй като колагенът е най-често срещаният структурен протеин в организма, той играе важна роля, когато става дума за здравето на ставите. Когато колагенът се губи в резултат от процеса на стареене, мускулите и костите губят плътност, а връзките стават по-слаби. Запълването на този колаген е от ключово значение, особено за да се натрупа нова хрущялна тъкан и да се насърчи естественото производство на колаген от хондроцитите. Хидролизираният колаген играе роля на стимулатор на клетките, които изграждат костите. Хидролизираният колаген тип 2 естествено съдържа хондроитин и хиалуронова киселина – вещества, поддържащи здравето на ставите. Хиалуроновата киселина естествено се намира в течността, която смазва ставите.

3. Хранене – хидролизираният колаген тип 2 всъщност осигурява на организма тъканно ориентирана храна за максимална хранителна подкрепа. Съдържа 8 от 9 основни аминокиселини. Колагенните пептиди много по-лесно се абсорбират в храносмилателната система и се насочват кум целевата тъкан. Тук те действат като градивни елементи и подпомагат производството на колаген. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *