4 храни, които ще намалят мазнините по корема

Препоръчваме ви:

Ако изберете да не пропускате тези храни от менюто си, спите достатъчно и все пак сте физически активни, загубата на тегло не само ще ви зарадва, защото ще е предимно в областта на коремчето.

1. Риба

Проучвания показват, че липсата на омега мастните киселини регулират жлеза в мозъка, която помага за контрола на нервната система и води до продукцията на мелатонин, хормонът на съня. Хора с дефицит на омега-3 мастни киселини не спят добре през нощта, което води до нездравословно късно похапване.

Рибата е богата на протеини, които предишно прочуване показва, че намаля апетита. Дори изгаряте повече калории в хранителния тракт от колкото ако приемат мазнини или въглехидрати. А и не бива да забравяме плюса, който ни дават мастните киселини – по-малък риск от деменция.

2. Ядки

Тези бобови растения са прекрасен източник на магнезий, който повдига настроението ни.  Когато ядем яки имаме по-малко проблеми със съня, според прочуване публикувано през близката 2010. На хора, на които е давано по 320 милиграма от магнезий след няколко седмици започнали да спят по-добре. Като при жените се наблюдава по-ниски нива на възпаление, а то води до реакция на имунната система, която позволява да се появят сърдечни болести, рак, диабет и болестта на Алцхаймер.

3. Мляко

Млякото е много полезно за нашето плоско коремче, защото според проучване на университета в Бърмингам, при жени които консумират повече храни богати на калций се наблюдава по-нисък процент на мазнини. Хубаво е да се консумират поне 100 грама калций и ще свалите 2 сантиметра от коремчето си. Калцият помага и за съня и събуждат мускулите от болките или крампите, помага им да се успокоят.

4. Череши

Около времето си за лягане изяжте купичка череши, те са едни от малкото източници от растенията на мелатонин. Макар да няма доказателства, че ще ви помогнат да заспите на момента, проучвания показват, че храни като тези (включително бананите) увеличават хормона на съня в организма ви. Той е също така мощен антиоксидант, който ви помага да отслабнете.    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *