4 стъпки за детоксикация на организма

Препоръчано от нас:

 

 

Организмът на човек може да се справя с токсините от храната, въздуха и водата, но ако те се натрупат, системите изпълняват по-трудно своята дейност. Черният дроб е онзи орган от човешкото тяло, който се грижи за токсините и който предпазва организма от тяхното вредно въздействие. Можете да го подпомогнете с няколко не много трудни стъпки, за да изхвърлите вредните вещества по-бързо.

1. Пийте повече вода

Много често хората бъркат жаждата с глад и поемат твърде много храна за сметка на водата. Ако огладнеете изпийте първо чаша вода и проверете дали неприятното усещане за глад не се дължи на жажда. Има една приказка ‘Не чакай да ожаднееш, за да не пресъхнеш’. Не чакайте да усетите силна жажда, защото на този етап тялото вече се е обезводнило в лека степен. Не пийте по време на хранене, а преди или след това. Водата може да наруши процеса на храносмилане като разрежда храносмилателните сокове и те не могат да действат активно. Водата на гладно прониква в клетките и хидратира тялото. Страхотна комбинация е минерална вода с няколко резена лимон, лимонов сок или ябълков оцет, които прочистват червата.

2. Добавете зелени сокове

Зелените сокове са ценен източник на хлорофил, който спомага детоксикацията на тялото. Плодовите и зеленчукови сокове в комбинация са страхотна храна, която не натоварва зъбите и храносмилателната система. Те са пълни с витамини и минерални съставки, усвояват се бързо и не се задържат твърде дълго в червата. Освен това соковете утоляват жаждата много по-добре от газираните питиета.

Рецепта за зелен сок с много хлорофил
Използвайте тези съставки:
– целина, лимон и круша или ябълка
– целина, краставица, зеле, лимон и круша или ябълка
– целина, краставица, магданоз, лимон и круша или ябълка
Изцедете соковете с уред и ги разбъркайте до хомогенна маса. Изпийте веднага.

3. Добавете повече магданоз и кориандър

Магданозът и кориандърът са зелени подправки, които могат да се използват в свежо състояние за премахване на токсините от тялото. Можете да ги употребявате на сокове, на салати, в супи и храни като подправка. Зеленината спомага за премахване на тежките метали от тялото и подпомагат храносмилането.

 Рецепта за детоксикиращо песто
Използвайте тези съставки:
– чесън
– шепа ядки от орех макадамия
– връзка свеж магданоз
– връзка свеж кориандър
– шепа семки от тиква
– шепа семки от слънчоглед
– зехтин
– пресен сок от лимон, сол на вкус, пипер
Накиснете всички семена във вода, за да активизирате ензимите. Пуснете в чопър зелените подправки с малко зехтин. Поставете чесъна, ядките и семената, подправките и размесете до паста. Съхранявайте за консумация в стъклени бурканчета или поставете във фризера.

4. Дишайте дълбоко с диафрагмата на стомаха


Повечето хора дишат твърде неправилно и не поемат достатъчно кислород за клетките в организма. Дълбокото дишане изпълва диафрагмата и активизира работата на лимфната система, която се бори с болестите. То е основна стъпка за детоксикация чрез лимфната течност. Мислете за лимфата като за своята персонална система за събиране на боклук. Практикувайте по десет дълбоки вдишвания като броите по четири секунди за вдишване и осем секунди за задържане. Издишването може да се направи като броите до осем секунди. Според учените до седемдесет процента от шлаките в организма се изхвърлят чрез дробовете. Затова е важно да използвате тази способност на тялото и на лимфната система, като поемате повече кислород.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *