5 големи грешки в тренировките, за които не знаете

Препоръчваме ви:

1. Правене на изолирани упражнения

Да правите само упражнения за бицепс или трицеп изобщо няма да ви да желания ефект. Tези движения, при които натоварват само един мускул не стимулират мускулните фибри, за да го изграждат, нито изразходвате достатъчно калории, за да оформите част от тялото си.  Ако искате да изградите мускули и да изгорите излишни калории, то тогава едно и също движение не води до никъде, само си губите време.

2. Трениране на машини

Определено фитнес уредите карат залите да изглеждат по-модерни, но истината е че те са подходящи само да стоите на тях, докато си почивате. Различните уреди не карат мускулите да се движат нормално и това води до изграждане на по-малко мускулна маса, както и по-бавно отслабване

3. Прекалено дълго кардио

Да стоите на пътеката за бягане, докато искате да загубите килограми не е най-правилното решение. Има си правилен и грешен начин зад това, как да тренираме кардио и ако прекалите с бягането на пътеката или в парка няма да постигнете нищо друго освен болки в ставите. Трябва да се увеличи кардито като интензивността за половината от времето, което правите, така няма да натоварите ставите ненужно.

4. Правите коремни преси за коремни мускули

Нито коремните преси ще ви донесат плочки на крема, всъщност нито едно упражнения за корем няма да го направи. Причината се крие в това, че така не горите мазнини и няма как да накарате коремните мускули да се покажат. Ключът се крие в унищожаването на всички слоеве мазнина върху корема си.

5. Повтаряне на едни и същи упражнения

Когато правите една и съща тренировка, тя спира да ви действа. Ние обичаме навика, но навикът не обича нас, ако искате да има прогрес, то тогава не бива да давате време на тялото да се адаптира, за да имате резултат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *