5 грешки преди бебето да заспи

Препоръчваме ви:

Да спят през цялата нощ е една от най-желаните мечти на новоизлюпените родители. Повечето бебета са готови да спят през цялата нощ от 3-4 месечна възраст, разбира се, ако родителите ги оставят да го направят. Научете се от грешките на някои родители, за да може да спите спокойно.

Грешка 1 – Постоянно наблюдение на бебето

Ако бебето плаче през нощта и всеки път отивате да го успокоявате, то никога няма да се научи да се успокоява само и да заспива. Естествено изключваме случаите, когато бебето е болно или в опасност. Нагласете устройството така, че да не чувате всяко хленчене, а да чувате само, когато малкото плаче наистина силно. Изчакайте 5 минути преди да отидете и да го проверите как е. На следващата вечер удължете времето за изчакване на 10 минути, и така с по няколко минути. В крайна сметка, ако плачът е безпричинен, бебето ще се научи да се успокоява и ще заспива само.

Грешка 2 – Удължаване на нощното хранене

Бебето е готова да се откаже от храненето през нощта, когато достигне тегло около 5 килограма. Ако бебето е по-тежко, отколкото трябва за възрастта си и продължава да плаче за храна през нощта, значи това е заучено поведение. Вместо да го подготвите за хранене, по-добре го върнете в креватчето и го оставете да спи. Бебето само ще се откаже от храненето през нощта.

Грешка 3 – Люлеене на бебето, докато заспи

Ако обикаляте и люлеете бебето с часове, докато заспи, в даден момент то ще свикне да заспива само така. Най-добре е да преместите малкото в креватчето, все още докато е будно, така то само ще се успокои и ще заспи.

Грешка 4 – Поставяте бебето в леглото с шише

Когато заспива с шише в устата, течността от шишето навлиза в нея, което води до обезцветяване и увреждане на зъбите, а също така се повишава потенциалната опасност от ушни инфекции.

Грешка 5 – Объркване на ден и нощ

Бебето няма да се научи да спи непробудно през нощта, ако не прави разлика между тъмна и светла част от денонощието. За да помогнете на детето да оформи своя естествен ритъм на сън, дръжте стаята светла през деня, дори когато бебето спи, а през нощта оставете тъмно, ако трябва поставете щори на прозорците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *