5 начина да преборим бронхита

Препоръчваме ви:

Бронхитът и кашлицата са много дразнещи не само в зимните месеци, но и в летните жеги, където търсим бърз отдушник на студено и лесно може да се разболеем и да започнем да кашляме. Най-лошо е щом бронхитът става хронична и ставаме безсилни към затрудненото дишане.

1. Свещен босилек

Тази билка е използвана от стотици години за лечение на белодробни инфекции в Индия. За да се справите с бронхита е хубаво да си го отгледате сами и след това да дъвчете суровите листа. Ако ви е невъзможно, може да го намерите в био магазините, които предлагат органични храни, макар този да не е така ефективен.

2.  Куркума                      

Тази противовъзпалителна билка се използва много в аюрведичното лечение. Добавете една чаена лъжица в пълна чаша с мляко и изпивайте сместа два или три пъти на ден като първата доза приемете рано сутрин. Най-добре работи при празен стомах.

3. Вид мушкато или умка, съкращение от африканското название предотвратява не само бронхита, но и добре се справя и със синузита. При опит с билката, хора, които са се лекували с него, се връщат 2 дена по-рано а работа, от тези, които приемат безвредно лекарство.

4. Йога

Когато се съсредоточи върху дишането и правилната стойка, йогата има доказано действие при болни от бронхит. Едно проучване цитира, че йогата увеличава работата на белите дробове и помага при хора с хроничен бронхит като ги спасява от взимане на други лекарства. С почистващите техника на йогата се премахва слузта, причина за бронхита. Техниката за дишане наречена капалабхати помага да си поемете въздух по време на пристъпа на кашлицата. В друго проучване авторите твърдят, че 20 минути упражнения по дишане успокояват кашлицата при бронхит причинен от алергия или астма.

5. Медитация

Подобно на йогата медитацията се фокусира върху дълбокото дишане и помага на кислорода да стигне белите дробове и да подобри функциите им.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *