5 навика, които вредят на здравето

Много от ежедневните ни навици могат да саботират дълголетието и здравето ни. Ето някои от най-лошите навици, които може би ви разболяват.

1. Страхът от противогрипна ваксина

Всеки път, когато се сблъскате с интензивно възпаление, което е причинено от усложнения на грип, пиете различни лекарства, които отделят химикали в организма. Те могат да увредят кръвоносните съдове и да повишат риска от хронични болести, които да се проявят по-нататък. Ако считате, че имате силна имунна система, можете да пропуснете ваксината, но ако имунитетът ви е отслабен, имате малко дете или ще пътувате в чужбина, добре е да попитате лекаря си за подходяща ваксина.

2. Непредсказуемият режим

Един от най-големите стресови фактори е пренебрегването на навиците или хаотичното ежедневие, в което навиците не са установени. Дори обядването с един час по-късно от обичайното може да промени нивата на стрес хормона кортизол. Опитайте се да извършвате обичайните си действия по едно и също време всеки ден, за да редуцирате безпричинния стрес.

3. Изборът на плодове и зеленчуци

По дългия път до рафта на магазина плодовете и зеленчуците губят много от ценните си свойства, особено ако не са съхранявани правилно по пътя или в магазина. Потърсете местен пазар, от който да закупите свежи плодове и зеленчуци, които са отгледани в близък район до вас. Ако не можете да се снабдите с такива, консумирайте замразени, които се берат в момент на зрялост на плода и съдържат ценни хранителни вещества.

4. Физическата тренировка

Дори и да тренирате редовно, ако в останала част от деня водите заседнал начин на живот, няма да можете да постигнете исканите резултати за своята фигура и своето здраве. Намерете начини, по които да се движите през целия ден, да се разхождате и раздвижвате. Вижте тези упражнения, с които можете да се раздвижвате в офиса, в обедната почивка или докато релаксирате от работа.

5. Неудобните обувки

Специалистите твърдят, че има връзка между болките в краката, които са причинени от носенето на неудобни обувки, и хроничните заболявания. Те не твърдят, че обувките с токчетата предизвикват сърдечни проблеми, а че евентуално могат да предизвикат хронични заболявания, които могат да се усложнят в бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *