5 неща, които трябва да знаете за секса по време на цикъл

Препоръчваме ви:

Много двойки се чудят дали е възможно да се прави секс по време на менструалния цикъл, дали е безопасно и дали ще е приятно изживяване и за двамата партньори. Ето някои факта, които биха отговорили на вашите въпроси.

Лекарите „разрешават” секса по време на цикъл

Ако пациентът се чувства комфортно от това, тогава би било добре да продължава с правенето на секс по време на менструалния цикъл и не се налага да го прекъсва. Според доктор Форд от Медицински център за женско сексуално здраве в Пърчейз, Ню Йорк, сексът е безопасен и за двамата партньора.

За да избегнете петната по спалното бельо, може да сложите кърпа върху леглото или да правите секс под душа.

Може да ви хареса – много

Всяка жена възприема менструацията си по различен начин. Някои изпитват нервност и раздразнение през целия период, а за други преминава леко. Проучвания сочат, че секс по време на цикъл, може да доведе до намаляване на влиянието на ПМС.

Партньорът ви също може да го хареса

Според проучвания по-често отказ за секс по време на цикъл се получава от жената, отколкото от партньора й. Въпреки това, при всяка двойка, е различно. Затова, преди да пристъпите към самия акт, най-добре проведете разговор с половинката си, за да сте сигурни, че и двамата го желаете.

Може да намалите „бъркотията”

Носенето на менструални чашки или женски презервативи може да помогне да намалите количеството на кръвта, което ще се изтече по време на акта. Ако не се чувствате удобно с подобни продукти, стандартен презерватив ще поддържа партньорът ви чист.

Не забравяйте предпазните средства!

И най-важното от всичко казано до тук, не забравяйте да се предпазвате по време на секс, дори и той да е през менструалния ви цикъл! Все още може да забременеете, докато сте в период, защото някои цикли могат да продължават повече от седмица и понякога овулацията може да се застъпи с менструацията. Освен това, сперматозоидите могат да живеят от 3 до 5 дена.

Ако приемате противозачатъчни, всичко е наред, но ако не пиете хапчета, не правете нищо, без да предприемате каквато и да е контрацепция. Освен това трябва да знаете, че тъй като шийката на матката ви е по-отворена, рискът от развитие на инфекции, предавани по полов път,  се увеличава многократно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *